avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de imprumut intre persoane fizice

Buna seara,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o lamurire vis-a-vis de un contract de imprumut, ce nu a fost incheiat la nici un birou notarial
In vara acestui an am imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica, contractul de imprumut nefiind incheiat la notar, cu raspunderea de a-i inapoia in 4 rate egale, la aceeasi data de 1 ale lunii, din august pana in noiembrie.Cand am fost pe cale sa platesc prima rata la inceputul lunii august, mi s-a spus de catre banca ca trebuie sa platesc comisioanele lor de transfer si pluc ale bancii celui care trebuia sa primeasca in cont banii, din tara respectiva. Nefiind multumita de acele comisioane imense, care trebuia sa le fi platit de fiecare data, am convenit cu imprumutatorul, sa ii inapoiez suma cand as fi ajuns in tara de provenienta, pt a ma angaja la firma care o detinea si sa mi-i fi oprit din salariu'.Insa ulterior au aparut anumite certuri intre mine si imprumutator iar acum o saptamana m-am trezit acasa cu o notificare de la avocatul lui, in care sunt somata sa returnez intreaga suma in 3 saptamani. Mentionez ca in contract era specificata sanctiunea de a fi obligata sa restitui intreaga suma , in cazul in care eu in calitate de imprumutat, nu am respectat obligatia prevazuta in contract, iar imprumutatorul declara imediat scadent tot soldul, fara punere in intarziere sau notificare (ceea ce de fapt s-a intamplat, deci in contract se specifica foarte clar ca nu voi fi notificata). Intrebarea mea este in cazul in care nu am cum sa restitui acea intreaga suma pana la data scadenta mentionata in notificare, ar exista posibilitatea executarii directe a contractului, prin executor judecatoresc, prin interventia unei instante de judecata impotriva bunului care-l am pe numele meu si anume un automobil, avand in vedere ca sunt casnica si nu am nici un venit sau alt bun pe numele meu in afara de acea masina?
In opinia mea Dvs. trebuia sa aveti acesti bani. Mentionati ca ati avut intentia de a-i restitui, dar datorita comisioanelor percepute de banci, nu ati facut-o. Acum, cand sunteti notificata... nu mai aveti banii. :rolleyes:

E dreptul persoanei respective sa va notifice, deoarece nu ati respectat clauzele inscrise in contractul de imprumut. Iar notificarea a fost facuta de un avocat la care aceasta persoana a apelat, chiar daca nu se mentioneaza in contract notificarea partii imprumutate.
Creditorul dvs ,cu scopul legitim recuperare imprumut,are dreptul legal,dupa decaderea termenului contractual asumat ,sa promoveze actiune in instanta
Pentru a proba interesul dvs de a restitui suma dar fara a achita comisioanele precizate de dvs "imense",aveti varianta sa deschideti cont in care sa varsati periodic la termenele contractual stabilite,ratele convenite cu creditorul dvs
Pai bineinteles ca nu mai am acei bani (prima rata), deoarece v-am zis ca atunci cand trebuia sa platesc prima rata, am convenit cu al meu creditor sa nu-i mai platesc nici o rata si sa-i inapoiez in 4-5 luni cand trebuia sa fiu chemata in tara unde locuieste, pt a lucra si in acelasi timp returna suma integral si nu in rate, cum stabilisem de la bun inceput. Insa pt ca recent au aparut certuri intre noi, acum isi cere banii..mai am o intrebare, daca se poate sa ma ajutati si de data aceasta cu un raspuns...am fost sfatuita sa trec masina pe numele fie unui membru din familie, fie unei rude...e adevarat ca daca fac acest lucru nu mai are cum sa ma gaseasca cu acest bun pe numele meu si ca dupa 3 ani se claseaza cazul, in cazul in care pana atunci nu ma voi angaja niciunde cu acte legale si nu vor avea cum sa-mi ceara sa platesc atata timp cat nu am nici un venit? si decat in cazul in care ma angejez cu carte de munca imi vor cere sa platesc in rate, dupa ce vor calcula cat am net si brut si vor estima ei cat sa le dau si imprumutatorui rata lunara?
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
anula_angel, utilizator
Dvs. stiti ca in eventualitatea in care treceti bunurile pe numele unui membru al familiei, aceasta se poate verifica? Sau in cazul in care nu va angajati puteti fi acuzata de inselaciune, daca ei merg mai departe pe cale juridica?

Parerea mea este sa gasiti o solutie pentru a returna banii respectivi. Pe forumul Avocatnet niciunul dintre noi nu are cum sa va sfatuiasca sa va sustrageti de la plata sumei respective.
Intelegerea a fost scrisa (act aditional la contract) sau verbala? Dvs cum ati imprumutat banii la semnarea contractului daca nu aveati nicio sursa de venit? Inteleg ca abia ulterior ati facut acea intelegere. Daca stiati ca nu aveti surse de venit poate era recomandat sa nu va certati cu cel care v-a ajutat.
Pana la urma vreti sa scapati fara sa platiti sau doriti sa reesalonati? Daca e a 2-a varianta puteti incerca sa ajungeti la o intelegere cu persoana respectiva de reesalonare a datoriilor. Despre ce suma e vorba?

Alte discuții în legătură

Credit cu ipoteca monica63 monica63 Buna, am luat un credit de la persoana fizica in urma cu 3 ani si am ipotecat casa mea. Contractul era pe un an de zile. Nu am restituit toti banii, inca ... (vezi toată discuția)
Notificare de la corpul executorilor bancari Florentina_A Florentina_A S-a primit de la Corpul Executorilor Bancari o notificare in care debitorul este anuntat de anularea contractului de imprumut si i se pune in vedere ca in ... (vezi toată discuția)
In cazul creditului bancar pentru nevoi personale Rusu Tiberiu Rusu Tiberiu - în cazul pensionarii de boala (cu incapacitate de munca), banca cum isi va mai recupera creditul? - îsi va recupera creditul din pensie, sau va astepta ... (vezi toată discuția)