S-a primit de la Corpul Executorilor Bancari o notificare in care debitorul este anuntat de anularea contractului de imprumut si i se pune in vedere ca in termen de 15 zile sa achite suma de 28552 ron intrucat a devenit exegibila, in caz contrar urmand a se incepe demersurile de executare silita. In acest caz, ce sanse sunt ca debitorul sa obtina o reesalonare a ratelor? Nu mai are loc de munca de 6 luni, acesta fiind si motivul neachitarii ratelor. In plus, acesta detine o locuinta a carui unic mostenitor este dar care nu apare inregistrata pe numele sau deoarece nu a deschis succesiunea. Credeti ca exista riscul sa isi piarda apartamentul? Executarea silita se poate desfasura in aceste conditii?
Cata vreme nu a dezbatut succesiunea nu poate fi urmarit acel bun deoarece nu se afla inca in patrimoniul sau....dar in momentul in care se va afla va putea fi executat silit!
Se poate obtine o esalonare a platii in urma unei negocieri finalizate cu o tranzactie notariala in acest sens, semnata de ambele parti!
:)
In primul rand va sfatuiesc sa luati legatura cu executorul bancar ce se ocupa de cazul dvs. si sa-i explicati situatia. Este preferabil sa il informati in scris dar ar fi bine sa discutati si telefonic. Solicitati sa va amane termenul de plata pana la o data pe care o considerati dvs. oportuna, si eventual apoi solicitati reesalonarea. Aveti posibilitatea sa discutati tot cu executorul despre modalitatile de plata, sume si termene. Cu siguranta va intelege. In cel mai rau caz, daca nu aveti posibilitatea de plata a acestei sume, dosarul dvs. se va inainta de la corpul executorilor bancari la o firma de recuperare creante. Aici procedura va incepe tot printr-o somatie, si o alta ulterioara si tot asa. Si aici aveti posibilitatea de a va intelege cu cel care va prelua dosarul sa va reesaloneze datoria. Succes. Sper sa reusiti.
Referitor la locuinta nici nu poate fi vorba ca aceasta sa fie supusa unei executari intrucat daca nu a fost deschisa succesiunea testamentara si nu este pe numele dvs. practic aceasta nu va apartine inca. Asa ca nu poate fi vorba sa o pierdeti. Nu se poate face executare silita asupra unui bun care nu va apartine.
REPET. DISCUTATI CU EXECUTORUL BANCAR. ESTE SI EL OM SI VA INTELEGE SITUATIA. Succes B-)
Care a fost garantia pentru creditul acordat?
In primul rand, executorul se va indrepta impotriva acelei garantii.
Iar in ceea ce priveste imobilul pe care il veti primi mostenire, de vreme ce dezbaterea succesiunii nu a avut loc, nu prea are ce face executorul; nu poate urmari acel bun. Problema care se pune: ati acceptat poate expres mostenirea?
dacai intradevar nu sunteti inca proprietarul de drept al acelui imobil (dvs cunoasteti cel mai bine situatia ) nu va poate obliga nimeni sa deveniti proprietar pe toata perioada pana cand se prescrie dreptul de a va cere acei bani in instanta , cum nu lucrati momentan si nici nu aveti vreo proprietate nu au ce sa va execute , o sa fiti dat la o firma de recuperare creante care pe langa suma datorata o sa va ceara si un comision cred ca aproape de valoarea sumei pe care o datorati daca nu chiar mai mare . Sfatul meu daca stiti ca nu reusiti sa achitati aceasta suma in viitorul apropiat este acesta: In primul rand nu le aduceti la cunostinta faptul ca sunteti pe cale sa mosteniti acel bun , firma de recuperare creante o sa va bombaredeze efectiv cu somatii de tot felul telefonice ,scrise in nici un caz NU SEMNATI CEVA (un angajament de plata esalonata sau altceva nici macar corespondenta scrisa ) fiind vorba de o suma destul de mare veti fii sigur dat in judecata nu va temeti de acest lucru chiar cereti firmei de recuperari sa faca acest lucru , PENTRU CA IN INSTANTA NU O SA VA MAI POATA CERE ACELAS COMISION PE CARE O SA VI-L CEARA PRIN SOMATILE DE PLATA , IN TOT CAZUL NU SEMNATI NICI UN ANGAJAMENT DE PLATA ESALONATA , PRIN SEMNAREA ACELUI ANGAJAMENT RECUNOASTETI INTREAGA SUMA DATORATA INCLUSUIV COMISIONUL FIRMEI DE RECUPERARE(care cred eu va fi undeva la 20000-25000 daca nu mai mult) iar daca o sa ajungeti in instanta ei pot sa ceara aceasta suma dar nu o sa fie aprobata de instanta de judecata, probabil ca in instanta veti fii obligat la plata sumei datorate + plus comisionul firmei de recuperare(mult mai mic de cat cel initial)+ cheltueli de judecata . DAR CUM NU AVETI NICI O PROPRIETATE SI NICI UN VENIT LA 3 ANI DE LA PRONUNTAREA SENTINTEI ( FAPTA SE PRESCRIE) , O CONSULTATIE LA UN AVOCAT NU COSTA FOARTE MULT
Daca nu ati garantat cu acel imobil PE TIMPUL CAT VETI PRIMI SOMATILE DE PLATA DE LA FIRMA DE RECUPERARE TRECETI IMOBILUL PE UN COPIL SAU CINEVA IN CARE AVETI INCREDERE , DACA INTRE TIMP VA ANGAJATI UNDEVA AVETI GRIJA SA NU AFLE FIRMA DE RECUPERARE UNDE LUCRATI FIINDCA O SA VA PUNA POPRIRE PE SALARIU (AVETI GRIJA CA POT AFLA CHIAR DE LA INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA UNDE LUCRATI
MULT SUCES , O sa aveti cativa ani de furca cu ei dar CEL mai important NU SEMNATI angajamentele de plata si nu virati nici un ban. Acest lucru este o recunoastere a datoriei si mai ales a COMISIOANELOR care vor fi enorme
cei care au raspuns mai devreme au uitat sa va spuna Comisioanele enorme pe care veti fi ogligat sa le suportati daca faceti cum au spus dumnealor ori daca stateati foarte bine cu bani nu ati fi fost acum in situatia asta
NU va temeti sa mergeti in instanta ACEST lucru va ajuta mult