Buna seara,
Am rugamintea sa ma ajutati cu o lamurire vis-a-vis de un contract de imprumut, ce nu a fost incheiat la nici un birou notarial
In vara acestui an am imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica, contractul de imprumut nefiind incheiat la notar, cu raspunderea de a-i inapoia in 4 rate egale, la aceeasi data de 1 ale lunii, din august pana in noiembrie.Cand am fost pe cale sa platesc prima rata la inceputul lunii august, mi s-a spus de catre banca ca trebuie sa platesc comisioanele lor de transfer si pluc ale bancii celui care trebuia sa primeasca in cont banii, din tara respectiva. Nefiind multumita de acele comisioane imense, care trebuia sa le fi platit de fiecare data, am convenit cu imprumutatorul, sa ii inapoiez suma cand as fi ajuns in tara de provenienta, pt a ma angaja la firma care o detinea si sa mi-i fi oprit din salariu'.Insa ulterior au aparut anumite certuri intre mine si imprumutator iar acum o saptamana m-am trezit acasa cu o notificare de la avocatul lui, in care sunt somata sa returnez intreaga suma in 3 saptamani. Mentionez ca in contract era specificata sanctiunea de a fi obligata sa restitui intreaga suma , in cazul in care eu in calitate de imprumutat, nu am respectat obligatia prevazuta in contract, iar imprumutatorul declara imediat scadent tot soldul, fara punere in intarziere sau notificare (ceea ce de fapt s-a intamplat, deci in contract se specifica foarte clar ca nu voi fi notificata). Intrebarea mea este in cazul in care nu am cum sa restitui acea intreaga suma pana la data scadenta mentionata in notificare, ar exista posibilitatea executarii directe a contractului, prin executor judecatoresc, prin interventia unei instante de judecata impotriva bunului care-l am pe numele meu si anume un automobil, avand in vedere ca sunt casnica si nu am nici un venit sau alt bun pe numele meu in afara de acea masina?