avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit cu ipoteca

Buna, am luat un credit de la persoana fizica in urma cu 3 ani si am ipotecat casa mea. Contractul era pe un an de zile. Nu am restituit toti banii, inca platesc si acum, cu acordul celui care mi-a imprumutat. Teama mea este ca pot ramane si fara bani si fara casa. El imi spune sa nu-mi fie frica deoarece oricum contractul de ipoteca nu mai e valabil daca el nu a luat nici o masura dupa expirarea termenului de un an si nici nu l-a prelungit. Ce stiti despre o situatia ca asta? Multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: monica63 , utilizator 10:28, 18 Iulie 2011
Contractul de ipoteca este valabil 15 ani de la incheiere.
Termenul general de prescriptie pentru datorii este de 3 ani, deci la 3 ani dupa expirarea termenului s-ar putea discuta despre prescriptia obligatiei de a rambursa imprumutul. Totusi, dvs. ati continuat sa faceti plati, cu acordul creditorului dvs. Se poate proba deci ca partile au convenit sa reesaloneze datoria, modificand scadenta initiala.
Preferabil este sa obtineti dovada pentru fiecare suma platita -macar o chitanta de mana din partea creditorului cum ca a incasat suma x in contul datoriei y.
Trebuie sa fiti foarte atenta pentru ca si creditorul dvs. a uzat de cele mai diligente mijloace de proba pentru suma pe care v-a imprumutat-o - un act autentic plus o ipoteca in garantarea restituirii sumei.
pt ratele ce le platiti trebuie sa aveti o dovada. nu cred sa se ajunga la executare silita cat dvs platiti, inteleg ca si creditorul e de acord sa platiti in rate.
in caz ca nu mai puteti plati si se ajunge la executare, creditorul nu va recupera decat ce-i datorati, restul sumei din vanzarea casei va revine dvs
Va multumesc. Am inteles...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut prin notar,executare silita roxanapamfile roxanapamfile in 2007 am imprumutat bani de la o persoana prin contract notarial,urmand sa l achit intr un an ,in 2008 am terminat de achitat datoria,iar acum ma trezesc ... (vezi toată discuția)
"urmatorul pas"...cu banca ! cosovi cosovi buna seara si La multi ani ! in ianuarie 2008 ne-am cumparat un apartament prin credit imobiliar pe o perioada de 30 ani cu ipoteca pe apartamentul cumparat . ... (vezi toată discuția)
Termen prescris raoul26 raoul26 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns referitor la actiunile de prescriere? Nu am gasit foarte multe detalii despre asta pe ... (vezi toată discuția)