avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită imprumut prin notar,executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

imprumut prin notar,executare silita

in 2007 am imprumutat bani de la o persoana prin contract notarial,urmand sa l achit intr un an ,in 2008 am terminat de achitat datoria,iar acum ma trezesc acasa cu un document de executare silita.eu m am mutat nu mai am nici contractul,nici dovada platii.au ce sa mi faca dk contractul a expirat din 2008?
faceti contestatie la executarea silita;
trebuie sa puteti dovedi intr-un fel ca ati achitat datoria ,acte,martori,interogatoriu etc
de atata timp nu mai am nici o chitanta.
imi pot trece bunurile p numele copilului care este minor,fara sa mi le poata executa?sau trebuie sa le trec p numele altcuiva?precizez ca in actul notarial am scris ca ma poate executa silit atat casa,cat si masina.dar fara sa mi se puna ipoteca p ele.
dk nu fac dovada platii ma poate executa.
Dovada platii se poate face numai prin inscris daca cuantumul platii depaseste suma de 250 lei.
Nu este posibila administrarea probei cu martori sau interogatoriu pentru dovedirea platii (dovada actului juridic), cu exceptia cazului in care exista un inceput de dovada scrisa.
Nu va sfatuiesc sa vindeti copilului dvs sau unei alte persoane bunurile dvs, pentru ca in mod clar o asemenea vanzare a fost facuta in detrimentul creditorului, iar printr-o actiune pauliana aceasta vanzare poate fi anulata, avand ca efect intoarcerea bunului in patrimoniul dvs.
Daca ati incheiat contractul de imprumut in anul 2007, eventual ati stabilit restituirea sumei imprumutate in rate, pentru fiecare rata curge cate un termen de 3 ani de prescriptie, distinct pentru fiecare suma.
Av. Mihai Vaduva
sincera sa fiu nu am achitat toata suma.am imprumutat 40000euro din care am returnat 30000,iar pers respectiva zice k nu am achitat nimic.i am dat banii astia fara nici o hartie ,mai vreo varianta de castig?casa nu e ipotecata,nici asa nu o pot vinde?
Cred ca mesajul meu ajunge destul de tarziu. Incercati sa luati legatura cu creditorul sau cu executorul. Poate gasiti intelegere.
Reveniti cu noi informatii.

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament David1122 David1122 Buna seara As avea o intrebare. Va rog daca ma puteti indruma. Tatal decedeaza in octombrie, vine fiul si face succesiunea. Imprumuta 5000 euro prin notar ... (vezi toată discuția)
Nu mai platesc la banca Maria897 Maria897 Buna ziua, In anul 2007 am facut doua credite. Unul pentru un teren si unul pentru casa, la banci diferite. Pe teren plateam 300 euro/luna...la casa mult ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina in rate prin act notarial remier remier Buna ziua, As vrea sa vand masina cumparata in 2008 cu bani prin imprumut la banca si mai am rate pana la sfarsitul lui 2013. Am primit o oferta de la ... (vezi toată discuția)