avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate Gogu38

Activitate Gogu38

Răspuns la discuția Sustragere bunuri din firma
o hartie la notar ar ajuta?asta in cazul in care patronul va fi de acord ? sau trebuie sa mearga pe incredere... va rog un raspuns
Buna ziua,revin cu cateva amanunte despre cazul meu si cu o noua intrebare... pana la urma s-a dispus neinceperea urmarii penale impotriva mea(pe motiv ca "fapta a adus o atingere minima valorilor sociale,iar continutul sau concret nu prezinta grad de pericol social al infractiunii de furt" ) si am fost amendat cu 50 lei,am adus prejudiciu statului 70 lei ce au ramas in sarcina statului iar patronul nu a facut recurs in termenul de 20 zile cat era stipulat in document ceea ce inseamna ca am fost absolvit de vina ma gandesc din moment ce nu am primit nici un alt document care sa ateste contrariul.

Si acum o intrebare:de data asta patronul firmei la care am lucrat l-a prins direct si in flagrant pe un fost coleg cum a sustras bunuri(cablu electric) si pe unu ce statea de paza si i-a zis ca daca pana marti nu ii da suma de 5000 lei si lista cu cei pe care i-a mai vazut ca a furat il va denunta la politie,probabil ca pe mine.pe cel care a stat de paza nu ii va face nimic decat a fost dat afara... ce garantii poate avea ca daca ii da cei 5000 lei si lista cu anumite nume nu va depune plangere totusi?,incercand sa scoata mai multi bani de pe el,iar daca ii da,oarecum ii da de inteles la patron ca a furat mult mai mult(cine avand aceea suma in 3 zile ca nu ajung banii de pe o zi pe alta)... ce poate fi facut?s-ar putea face ceva hartie ca,daca ii da banii sa nu il mai denunte sau e la voia patronului?

Multumesc pt timpul acordat si pentru eventualele sfaturi.
multumesc pt raspunsuri si pt sfaturile date.gestiune nu aveam,eram doar un muncitor normal.
asa mam gandit si eu,ca acum tot ce sa furat( si inca se fura) (eu nu mai lucrez acolo),se incearca sa puna totul in carca mea...
inca o intrebare as avea : banii retinuti in mod ilegal zic eu de catre firma ii mai pot recupera cumva?ex sa depun plangere la ITM sau doar daca ii dau in judecata?adica eu am muncit pt salarul ala,ok, sa intamplat ce sa intamplat,m-au denuntat,bunul sa recuperat, si nici nu mau platit.daca erau corecti nu faceau asta dar cine sunt eu sa vb de corectitudine dupa cele intamplate.multumesc
cam care sunt sansele sa fiu trimis in judecata? iar daca va fi o amenda tot se va constitui cazier sau va fi o simpla amenda?prejudiciul creat a fost de 20 lei dar firma a inaintat un pprejudiciu de 12700 lei.
buna seara,am 26 ani si vin cu urmatoarea problema.la sfarsitul lunii septembrie am fost prins la un control de la firma cu bunuri in valoare de 20 lei in geanta.ulterior am fost chemat la politie pentru ca administratorul a depus plangere si am dat o declaratie,am declarat tot cum a fost si am recunoscut.cazul inca nu cred ca a ajuns la instanta ci doar la politia municipala. mi-au spus ca mi se face dosar de urmarire penala si ca voi plati conform legilor.desi paguba a fost de 20 lei,firma a depus o paguba de 12700 lei.paguba a fost recuperata iar eu am ramas si fara salarul pe luna septembrie de 950 lei care urma sa il primesc dar fiind cele intamplate nu am mai primit nimic.
Intrebarea mea e urmatoarea: care e cel mai rau lucru care mi se poate intampla,din ce am auzit de la altii ar putea fi inchisoare cu suspendare nu stiu ce perioada sau/si o amenda pana la 2000 lei.acesta este primul meu caz si nu stiu ce ar trebui sa fac.
in speranta unui raspuns cat mai aproape de adevar ,va multumesc anticipat!