avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sustragere bunuri din firma
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sustragere bunuri din firma

buna seara,am 26 ani si vin cu urmatoarea problema.la sfarsitul lunii septembrie am fost prins la un control de la firma cu bunuri in valoare de 20 lei in geanta.ulterior am fost chemat la politie pentru ca administratorul a depus plangere si am dat o declaratie,am declarat tot cum a fost si am recunoscut.cazul inca nu cred ca a ajuns la instanta ci doar la politia municipala. mi-au spus ca mi se face dosar de urmarire penala si ca voi plati conform legilor.desi paguba a fost de 20 lei,firma a depus o paguba de 12700 lei.paguba a fost recuperata iar eu am ramas si fara salarul pe luna septembrie de 950 lei care urma sa il primesc dar fiind cele intamplate nu am mai primit nimic.
Intrebarea mea e urmatoarea: care e cel mai rau lucru care mi se poate intampla,din ce am auzit de la altii ar putea fi inchisoare cu suspendare nu stiu ce perioada sau/si o amenda pana la 2000 lei.acesta este primul meu caz si nu stiu ce ar trebui sa fac.
in speranta unui raspuns cat mai aproape de adevar ,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gogu38 , utilizator 19:10, 10 Mai 2013
Probabil nu veti fi trimis in judecata, ci vi se va aplica o amenda administrativa, asta in cazul in care prejudicil va fi de 20 lei.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
Francisc Gerber, Avocat
cam care sunt sansele sa fiu trimis in judecata? iar daca va fi o amenda tot se va constitui cazier sau va fi o simpla amenda?prejudiciul creat a fost de 20 lei dar firma a inaintat un pprejudiciu de 12700 lei.
Trebuie dovedit prejudiciul declarat de către angajator. ªi trebuie făcută dovada că dvs. l-aţi prilejuit. Nu cred că poate dovedi mai nimic, pentru că ar fi trebuit să aveţi cum să faceţi o astfel de pagubă, să aveţi o gestiune , ori dacă dvs. doar aţi sustras un bun de 20 lei , aveţi grijă să ni vi se pună în cârcă şi ceea ce au produs alţii.
Dacă veţi primi amendă administrativă nu se va înscrie în cazier.
iar amenda administrativa nu este de 2000 lei... e maxim 1000 lei ptr fapte grave nu un simplu furt de 20 lei care a fost si recuperat...ce au zis colegii mei mai devreme, este perfect adevarat... firma trebuie sa probeze faptul ca dvs ati produs prejudiciul ce il pune in carca dvs... putin probabil sa reuseasca daca nu ati avut gestiune
multumesc pt raspunsuri si pt sfaturile date.gestiune nu aveam,eram doar un muncitor normal.
asa mam gandit si eu,ca acum tot ce sa furat( si inca se fura) (eu nu mai lucrez acolo),se incearca sa puna totul in carca mea...
inca o intrebare as avea : banii retinuti in mod ilegal zic eu de catre firma ii mai pot recupera cumva?ex sa depun plangere la ITM sau doar daca ii dau in judecata?adica eu am muncit pt salarul ala,ok, sa intamplat ce sa intamplat,m-au denuntat,bunul sa recuperat, si nici nu mau platit.daca erau corecti nu faceau asta dar cine sunt eu sa vb de corectitudine dupa cele intamplate.multumesc

Alte discuții în legătură

Am furat dintr-un magazin andreiiosif andreiiosif Buna ziua, Am furat dintr-un magazin, in care eram angajat, doua obiecte a caror valoare ajunge undeva la 350 de lei. Ulterior, am plecat de acolo, acum ... (vezi toată discuția)
Am furat de la servici o sacosa de carbune a carui prejudiciu este de 50 de lei Dorutzu... Dorutzu... Am furat de la servici o sacosa de carbune , a carei prejudiciu este de 50 de lei . Angajatorul si-a recuperat paguba , sunt la prima abatere ce imi poate face ... (vezi toată discuția)
Furt de pe camp gurby88 gurby88 ce se poate intampla daca x a cules de pe un teren mai multe capitule de floare soarelui cauzand un prejudicu de 10 lei ,s-a inceput urmarirea penala dupa care ... (vezi toată discuția)