avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters270846

Activitate ContSters270846

Răspuns la discuția despagubire in caz de accident
Poate nu am fost foarte clara in formularea discutiei, dar voiam sa va mentionez ca din momentul in care dosarul a ajuns la firma de asigurari, numai la insitentele mele telefonice, cat si prin email am fost contactata dupa apoximativ 30 de zile, in care nu stiam nimic, nici macar nu am fost anuntata ca se fac si alte cercetari, cu toate ca nu aveau cum , deoarece nu a fost nimeni de la firma de asigurari la fata locului unde s-a produs accidentul si dorasul era trimis la Bucuresti, iar acolo tind sa cred ca a stat mult si bine.
Vazand ca nu primesc nici un raspuns am facut plangere pe mail la CSA, iar in momentul cand i-am scris acest lucru inspectorului de asigurari care se ocupa de dosar m-a contactat sa imi ceara factura de achizitie a masinii,pentru a stabili suma.
Intentionez sa contactez un avocat si sa dau firma de asigurari in judecata, doar ca singurul lucru pe care nu il stiu este cat dureaza finalizarea procesului si stabilirea acelui procentaj in cazul culpei comune.Teama mea este sa nu ma intind la un an sau poate mai mult.
Buna ziua!

Ma intereseaza daca nu exista in legea asiguratorilor prevazut un termen in care trebuie solutionat un dosar in caz de accident si in cat timp trebuie sa ti se dea acceptul de plata, si daca exista in cadrul legal al firmelor de asigurare termenul de "culpa comuna".
In cazul meu comunicarea sumei pentru despagubire a fost la 1 luna si jumatate de la deschiderea dosarului la acea firma de asigurari, ceea ce nu mi se pare prea ok. poate ma ajutati cu un raspuns.