Am revenit din cauza problemei mele.
M-am prezentat la Agentia de Somaj, unde le-am zis de situatia mea (persoanei care se ocupa cu dosarele de somaj).Mi s-a spus ca nu voi putea sa-mi bag acel dosar de somaj, pentru ca imi va trebui o adeverinta de la medic precum ca sunt apta de munca, adeverinta pe care nu o pot obtine ( dupa spusele acelui functionar ) pentru ca eu voi fi deja in concediu prenatal, deci nu am cum sa fiu capabila sa muncesc in cazul in care ar aparea un loc de munca specific pregatirii mele.Chiar asa este legislatia? nu pot fi luata in evidenta la ei pentru ca sunt gravida si nasc in maxim 3 saptamani?
Uff, sunt foarte bulversata..acum am vazut D-le Valeriu ca deja mi-ati raspuns la aceasta intrebare ( ca de pe 8 februarie incolo, concediul prenatal mi-l duc la Casa De Sanatate), logic, ca pana pe acea data trebuie sa le duc angajatorului. Multumesc mult!
Va multumesc tuturor pentru ajutor.Si in cazul meu, din cate am inteles eu ..am sa procedez in felul urmator: o sa-mi las 42 de zile pentru perioada de dupa nastere ( din cele 126 zile de concediu de maternitate)...si restul zilelor, vreo 84, mi le voi lua inainte de expirarea contractului meu de munca..dar calculate in asa fel incat sa fiu prinsa in concediu prenatal si in perioada de cand imi expira contractul si pana nasc, vreo 3 saptamani ( pana la nastere).
Intrebarea mea urmatoare este : Pana pe 08 februarie , data cand imi expira contractul de munca, ma prezint cu concediul de prenatal ( pe care-l iau luna de luna de la medicul de familie) la angajator, in cazul meu la banca, sau direct la Casa de Sanatate Ialomita de care apartin eu ?
Va multumesc inca odata pentru sugestii, sfaturi, pentru tot ! Sa va dea Dzeu multa sanatate!
Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat, daca m-ati putea ajuta in urmatoarea problema:
- Lucrez in domeniul bancar, am un contract pe perioada determinata care imi expira pe data de 08.02.2013 , iar eu urmeaza sa nasc in jur de 10.03.2013. In aceste conditii as putea intra in concediu de crestere copil ( postnatal) chiar daca mie imi expira contractul de munca cu o luna inainte de nasterea copilului ? imi puteti spune care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le fac inainte sau dupa expirarea contractului de munca astfel incat sa-mi faciliteze trecerea in concediu postnatal fara sa intampin vreo problema?mentionez ca am mai mult de 12 luni anterioare lucrate fara nici un fel de intrerupere pe cartea de munca. Va multumesc anticipat! :((