Am cautat in arhiva acestui forum informatii legate de contractul de mandat si mai am totusi cateva nelamuriri.
Personal, am fost angajata in cadrul unei societati comerciale (fara a avea post de decizie) si mi s-a spus sec, ca va fi initial o perioada de proba de 1 luna pentru care se va incheia un contract de mandat, urmand ca ulterior sa se modifice acesta (probabil in contract individual de munca).
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1. Am inteles ca acest contract de mandat se incheie in cazul directorilor, asociatilor, persoanelor desemnate sa indeplineasca anumite activitati in numele firmei (lucru pe care eu nu-l fac). Este normal sa se incheie un astfel de contract pentru perioada de proba?
2. Eu personal nu am semnat nimic, nu am vazut niciun act, insa am primit remuneratia aferenta timpului de lucru. Este posibil sa incheie un astfel de contract fara acordul meu scris?
3. Nu mi s-a comunicat nimic referitor la plata contributiilor sociale si de somaj si din cate am inteles, citind pe forumuri si legislatia, acest contract nu se inregistreaza in revisal. Cu ce ma dezavantajeaza pe mine acest lucru? Cu ce il avantajeaza pe angajator sa incheie un astfel de contract cu o persoana care nu e mandatar?