avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate viorica1960

Activitate viorica1960

Am cumparat in anul 2006 o cladire pe baza unui contract de vinzare-cumparare autentificat la notar ,iar la teren, notarul a mentionat" se transmite dreptul de folosinta asupra terenului aferent terasei si casei tip piatra".
Vinzatorul, care mi-a vindut prin contract de vinzare-cumparare autentificat, a cumparat la rindul sau aceste imobile de la un alt vinzator, care a construit aceste imobile din bani proprii...inca din anul 1986. La data construirii acestor imobile, terenul apartinea Ocolului silvic, care si-a dat acordul sa se construiasa aceste imobile..intrucit era sarcina de partid... ulterior... aceste parcele au fost cedate de ocolul silvic catre preimaria localitatii...fara a fi mentionata si parcela cu pricina...astfel ca,in momentul cind am dorit sa cumpar acea parcela de la proprietarul actual.... primaria mi-a raspuns ca inca nu se stie cine este proprietar...dar ca parcela respectiva se afla in planul cadastral a municipiului... si sa mai astept...astept de doi ani si primaria tot nu stie cine este proprietarul.... practic...acele cladiri sint pe acel teren si folosite inca din anul 1986...

Intrebari:
1.La Oficiul de cadastru se poate intabula cladirea fara a avea terenul de sub cladire ?
2. Se poate solicita intabularea pe drept de uzucapione perpetu?
3. Pe baza dreptului de superficie, daca nu obtin alt document de proprietate asupra terenului ,pot cere autorizate de renovare a cladirii a carui proprietar sunt?