avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare cladire fara teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare cladire fara teren

Am cumparat in anul 2006 o cladire pe baza unui contract de vinzare-cumparare autentificat la notar ,iar la teren, notarul a mentionat" se transmite dreptul de folosinta asupra terenului aferent terasei si casei tip piatra".
Vinzatorul, care mi-a vindut prin contract de vinzare-cumparare autentificat, a cumparat la rindul sau aceste imobile de la un alt vinzator, care a construit aceste imobile din bani proprii...inca din anul 1986. La data construirii acestor imobile, terenul apartinea Ocolului silvic, care si-a dat acordul sa se construiasa aceste imobile..intrucit era sarcina de partid... ulterior... aceste parcele au fost cedate de ocolul silvic catre preimaria localitatii...fara a fi mentionata si parcela cu pricina...astfel ca,in momentul cind am dorit sa cumpar acea parcela de la proprietarul actual.... primaria mi-a raspuns ca inca nu se stie cine este proprietar...dar ca parcela respectiva se afla in planul cadastral a municipiului... si sa mai astept...astept de doi ani si primaria tot nu stie cine este proprietarul.... practic...acele cladiri sint pe acel teren si folosite inca din anul 1986...

Intrebari:
1.La Oficiul de cadastru se poate intabula cladirea fara a avea terenul de sub cladire ?
2. Se poate solicita intabularea pe drept de uzucapione perpetu?
3. Pe baza dreptului de superficie, daca nu obtin alt document de proprietate asupra terenului ,pot cere autorizate de renovare a cladirii a carui proprietar sunt?

Alte discuții în legătură

Dreptul de extindere a unui teren mihalcioiu remus mihalcioiu remus Am cumparat un teren de 500mp format din 2 parcele: una intabulata pe cel care mi-a vindut si una pentru care trebuie facuta o cerere de extindere.Cel care ... (vezi toată discuția)
Teren agricol vandut la doua persoane Nicuovi Nicuovi Buna,am si eu o intrebare..In 2013 am cumparat un teren agricol si am facut un antecontract de vinzare cumparare cu suma achitata intgral,la care am avut si ... (vezi toată discuția)
Supliment de succesiune parkinson parkinson supliment de succesiunie dupa ce fac mostenitori vinzatorului cumparatorul cum ontra in posesie (vezi toată discuția)