avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate cosminburd

Activitate cosminburd

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Asadar, pentru toti cei care mai sunteti interesati de acest subiect, in momentul cand restituim un imprumut fie catre o casa de amanet fie catre banca, este vorba de obligatia de a da. In schimb, cand solicitam imprumutul de la banca/ casa de amanet este vorba de obligatia de a face.

Nu este necesar sa va scriu problema de practica, v-as irosi timpul fara rost. Va rog corectati-ma daca am gresit cu ceva.

O zi minunata si mult succes in tot ceea ce faceti!
Asadar, daca fac un imprumut la o casa de amanet sau la o banca, restituirea bunului intra in categoria obligatiilor de a da?

Va multumesc pentru raspuns.
Alte pareri?
Buna seara!
Readuc in discutie teoria generala a obligatiilor.
Spuneti-mi va rog, restituirea unui credit/ imprumut intra la obligatia de a da sau la obligatia de a face? Va rog mult sa argumentati raspunsul.

O seara frumoasa!
Cu respect!
Va multumesc mult. Am uitat sa precizez ca nu lucreaza legal si nu are nimic pe numele lui.
Tinand cont de acestea,voi recurge la pct. 1, scris de Dvs.
Mai aveti si alte pareri? Mai sunt si alte posibilitati? Cam in cat timp se va solutiona cauza mea, tinand cont ca daca fac plangere pentru abandon, aceasta trece mai intai prin mana procurorului? Are sanse sa aiba castig de cauza in instanta? Dupa cele realatate de catre mine, credeti ca pana va ajunge actiunea in instanta se poate sa dea procurorup NUP?
Acest subiect va fi de real folos si altora cu acelasi probleme ca si mine.

Cu stima!

P.S. Spuneti-mi va rog, plangerea trebuie formulata de catre mine (18 ani) / fratele meu (minor) sau de catre mama noastra?
Buna seara!
Citesc zilnic forumul in care activati. Sunt fericit ca l-am gasit.
Problema mea este urmatoarea:
Parintii mei au divortat in anul 2006. Tatal meu este obligat prin hotarare judecatoreasca sa imi dea mie si fratelui meu suma de 400 lei/ luna, reprezentand pensia alimentara. Asadar, 200 ron/ minor.
Pana in martie 2012 am primit pensia alimentara, semnand procese verbale de primire a acesteia. Din luna martie a acestui an si pana in prezent nu am mai primit absolut niciun ban.
Mentionez ca am discutat cu tatal meu si nu ajungem la o intelegere amiabila.
Sunt hotarat sa il actionez in instanta.

Mentionez ca tatal meu este condamnat la 9 luni de inchisoare cu suspendare. Cu toate acestea, sunt hotarat sa fac plangere impotriva lui.

Spuneti-mi va rog, cazul meu unde il incradram? In ramura de drept penal sau civil? Mai mult decat atat, daca fac plangere impotriva lui, in cat timp apreciati ca se va solutiona? Exista posibilitatea sa aiba castig de cauza? Credeti ca as face toate aceste demersuri fara rost?