Da, functionam ca o asociatie de locatari infiintata juridic. In aceasta luna se termina contractul de inchirirere cu respectivii si urmeaza a-i actiona in instanta primaria iar noi ca asociatie sa mergem parte in proces. Problema este ca datoriile catre Eon cresc pe luna ce trece si deconectarea este sigura intr-un viitor apropiat. Si as dori sa stiu daca este un temei legal prin care sa redirectionez datoriile catre Eon ale asociatiei catre restantieri. Detinem centrala de scara iar contractul de furnizare este pe numele asociatiei.
Nu am rezolvat nimic cu restantierii. In aceasta luna le expira contractele de inchiriere si Primaria mi-a promis ca nu le mai prelungeste daca nu platesc si ma pot duce parte in proces cu ei pentru ca si catre primarie au restante. Deocamdata astea sunt vorbe. Astept sa treaca si la fapte.
Vreau sa va intreb daca pot sa redirectionez cumva debitul asociatiei (restantele) catre Eon Gaz, avand centrala comuna de scara si numai acolo mai sunt probleme. Sumele restante deja se ridica in total la cca 8.000 lei. Am facut intelegere de plata cu cei de la Eon, dar nu m-au lasat mai mult de 4 rate. Prima am reusit sa o achit, dar a 2-a nici o sansa.
Asa o sa fac.
Multumesc de sfat.
@ andreirusu
deci pot sa ma apuc de reparat masina. Neputand sa circul cu ea avand radiatorul spart.
@mariusinho
Am tot discutat cu persoanele respective de 2 ani. Au zugravit casa scarilor si au facut lunar curatenie pe scara. Cu aceasta ocazie am mai recuperat niste bani de la ei. Nu au cum sa vanda apartamentul pt ca proprietar este Primaria, ei detinand-ul cu contract de inchiriere. Au poprire deja pe singurul salar care-l este in familie si din casa au vandut aproape tot.
Au restante si la primarie si la banci.
@ynocentta
Primaria nu-i poate evacua deoarece exista o lege de prin 2004 prin care nu se pot evacua iarna perosane care detin copii minori. Oricum eu am cerut evacuare de mai bine de un an, cand nu era iarna si in contractul de chirie exista un articol prin care daca sunt restante mai vechi de 3 luni la intretinere sau chirie se va rezilia contractul, ceea ce nu s-a intamplat desi am invocat in cererea de reziliere si acest articol din contract.
Deocamdata ei au parasit de buna voie locuinta, dar cu ideea de a reveni. Cu primaria am ramas sa nu ii lase sa se mute inapoi decat dupa achitarea datoriilor. Si daca in decurs de o luna (pana la 1 dec) nu platesc va incepe evacuarea si actionarea in instanta de catre primarie. Azi am cerut primarie sa recupereze si datoriile catre asociatie in cadrul aceleiasi actiune in instanta ei fiind proprietari.
Buna seara! Sunt administrator la un bloc ANL si am un locatar cu o restanta de cca 4500 lei (da 45 milioane lei vechi). Si catre Primarie vreo 3000 lei. Problema sta in felul urmator: Am informat periodic primaria de 2 ani incoace despre restantele respectivului, am trimis respectivului locatar somatii de plata emise de asociatie, dar degeaba. Singurii bani care au micsorat restanta este plata curateniei pe casa scarilor care am fost de acord in asociatie sa faca respectivul cu diminuarea restantei cu 100 lei pe luna.
Somatii din partea asociatiei degeaba trimit ca nu mai am credibilitate.
Daca ii dau in judecata pt recuperare cine o sa plateasca cheltuielile de judecata daca ei nu au nici un ban si nici salarii pe care sa se faca popriri ele fiind luate deja de banci.
Familia este compusa din 2 adulti din care numai unul lucreaza si 2 minori.
Am incercat tot ce este omeneste sa facem. Nu stiu ce sa mai fac.
Mai am si o somatie de plata de la gaz care va rezulta cu rezilierea contractului daca nu platesc 4000 lei pana la 1 dec. Cheltuielile sunt comune, centrala fiind pe scara. Ce pot sa fac?
Va multumesc!
Buna ziua.
Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de intelegere amiabila si am ramas sa mergem la asiguratorul meu. Eu nu am putut merge azi, a fost doar celalalt sofer implicat in accident. Eu l-am lovit in partea din spate (carlig, bara, portbagaj, poate stopuri) la mersul in coloana. Problema este ca soferul "pagubit" zice ca i s-a infundat un pic si usa din spate dreapta. Eu nu contest, dar agentul contstatator de la asigurari zice ca nu ar fi din acest accident. Bun. Problema este, daca soferul respectiv vrea sa mearga la politie sa faca alta constatare trebuie sa ma duc si eu? Daca ma duc sunt sigur ca iau amenda. Asiguratorul va lua in considerare constatarea politiei daca eu nu ma duc la politie? Daca politia constata ca acea infundatura a usii este din accident si asiguratorul nu vrea sa o despagubeasca sunt obligat eu sa o platesc?
Alta situatie: eu vreau sa ma apuc sa-mi repar masina maine (vineri) si agentul constatator a zis ca numai luni sa mergem sa ne faca poze la masini. Duminica am nevoie neaparat de masina si luni nu pot sa ma duc la asigurari. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc