avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare restanta locatar ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare restanta locatar ANL

Buna seara! Sunt administrator la un bloc ANL si am un locatar cu o restanta de cca 4500 lei (da 45 milioane lei vechi). Si catre Primarie vreo 3000 lei. Problema sta in felul urmator: Am informat periodic primaria de 2 ani incoace despre restantele respectivului, am trimis respectivului locatar somatii de plata emise de asociatie, dar degeaba. Singurii bani care au micsorat restanta este plata curateniei pe casa scarilor care am fost de acord in asociatie sa faca respectivul cu diminuarea restantei cu 100 lei pe luna.
Somatii din partea asociatiei degeaba trimit ca nu mai am credibilitate.
Daca ii dau in judecata pt recuperare cine o sa plateasca cheltuielile de judecata daca ei nu au nici un ban si nici salarii pe care sa se faca popriri ele fiind luate deja de banci.
Familia este compusa din 2 adulti din care numai unul lucreaza si 2 minori.
Am incercat tot ce este omeneste sa facem. Nu stiu ce sa mai fac.
Mai am si o somatie de plata de la gaz care va rezulta cu rezilierea contractului daca nu platesc 4000 lei pana la 1 dec. Cheltuielile sunt comune, centrala fiind pe scara. Ce pot sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:31, 7 Iulie 2013
Eu unul as incerca sa discut cu persoanele respective, in vederea gasirii unei solutii, in sensul vanzarii apartamentului, daca este posibil, urmand sa-si gaseasca o garsoniera mai ieftina si sa achite datoriile. In situatia in care nu se poate, mergeti totusi pe calea instantei de judecata, formuland o actiune pentru recuperarea sumei (somatie de plata - O.G. 5/2001), pentru a avea un titlu executoriu. Astfel, dupa ce veti obtine acest titlu executoriu, prin intermediul unui executor judecatoresc puteti sa il executati, existand posibilitatea chiar de executare imobiliara, prin vanzarea bunului imobil la licitatie, iar in urma acestei vanzari, sa va recuperati sumele de bani. Depinde insa si ce alte datorii mai au (vezi credite bancare, datorii fata de stat - creditori care primeaza pentru recuperarea creantelor). V-as sfatui sa consultati un avocat, pentru a avea mai multe variante de lucru. Succes!
Primaria in calitate de proprietar ce pozitie are?
Pentru a stopa acumularea de restante,desfasurati procedura recuperarii in instanta
@mariusinho
Am tot discutat cu persoanele respective de 2 ani. Au zugravit casa scarilor si au facut lunar curatenie pe scara. Cu aceasta ocazie am mai recuperat niste bani de la ei. Nu au cum sa vanda apartamentul pt ca proprietar este Primaria, ei detinand-ul cu contract de inchiriere. Au poprire deja pe singurul salar care-l este in familie si din casa au vandut aproape tot.
Au restante si la primarie si la banci.
@ynocentta
Primaria nu-i poate evacua deoarece exista o lege de prin 2004 prin care nu se pot evacua iarna perosane care detin copii minori. Oricum eu am cerut evacuare de mai bine de un an, cand nu era iarna si in contractul de chirie exista un articol prin care daca sunt restante mai vechi de 3 luni la intretinere sau chirie se va rezilia contractul, ceea ce nu s-a intamplat desi am invocat in cererea de reziliere si acest articol din contract.
Deocamdata ei au parasit de buna voie locuinta, dar cu ideea de a reveni. Cu primaria am ramas sa nu ii lase sa se mute inapoi decat dupa achitarea datoriilor. Si daca in decurs de o luna (pana la 1 dec) nu platesc va incepe evacuarea si actionarea in instanta de catre primarie. Azi am cerut primarie sa recupereze si datoriile catre asociatie in cadrul aceleiasi actiune in instanta ei fiind proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
ciprianagapie, utilizator
Nu am rezolvat nimic cu restantierii. In aceasta luna le expira contractele de inchiriere si Primaria mi-a promis ca nu le mai prelungeste daca nu platesc si ma pot duce parte in proces cu ei pentru ca si catre primarie au restante. Deocamdata astea sunt vorbe. Astept sa treaca si la fapte.
Vreau sa va intreb daca pot sa redirectionez cumva debitul asociatiei (restantele) catre Eon Gaz, avand centrala comuna de scara si numai acolo mai sunt probleme. Sumele restante deja se ridica in total la cca 8.000 lei. Am facut intelegere de plata cu cei de la Eon, dar nu m-au lasat mai mult de 4 rate. Prima am reusit sa o achit, dar a 2-a nici o sansa.
Stimate domn,
Probabil ca functionati ca as. locatari. Daca aveti acolo o conducere, actionati in instanta proprietarul - probabil Consiliul Local. Atasati la dosarul respectiv intreaga corespondenta pe care ati trimis-o in vederea luarii masurilor de recuperare a debitelor. Apelati la serviciile unui avocat si o sa recuperati toate datoriile acumulate si probabil, cu toata parerea de rau, evacuarea acestei familii care nu-si poate achita consumurile de utilitati si serviii. In localitatea dvs., sunt sigur ca mai stau la rand cateva mii de familii care asteapta o locuinta ANL...

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)
Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)