avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii Primarie (proprietar apartamente) catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii Primarie (proprietar apartamente) catre asociatie

Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste familii nu au platit apa potabila catre administrator de mai mult de 5 ani.Primaria ii evacueaza din motive de neplata chiriei,preda locuintele unor noii chiriasi, fara sa le mentioneze in contract sa plateasca vre-o factura ,datorie din datoriile existente.Primaria nu plateste catre asociatia de locatari restantele la apa potabila nimic.Locatari se trezesc ca figureaza restanta ,plus penalitati catre firma de apa (Aqua Serv),cu datoriile celor 2 familii pe care nici fosti chiriasi nu l-au platit nici Primaria si au ramas pe locatari care au platit luna de luna,an de an apa la zi.Este normal ca Primaria sa nu plateasca utilitatile apartamentelor unde este proprietar?In momentul cand dai in folosinta spre noi chiriasi apartamentul trebuie sa fie zero datorii mai ales sa lase datoriile pe ceilalti locatari.Va rog frumos sa ma ajutati si daca puteti cu un articol o lege in care primaria ca proprietar e obligata sa plateasca datoriile chiriasilor evacuati.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:42, 27 Noiembrie 2014
Legea 230/2007 Articolul 50
(1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila


Pe dumneavoastra nu va intereseaza cine locuieste in apartament, daca este proprietar sau chirias, daca este chirias nu va intereseaza cat plateste chiria, ce scrie in contractul de inchiriere, cine se obliga sa plateasca cheltuielile la cotele de intretinere, dumneavoastra repartizati aceste cheltuieli proprietarului, el raspunde daca plateste sau nu chiriasul intretinerea. Actionati in justitie Primaria, iar aceasta este obligata sa isi achite restantele si penalizarile, iar daca aceasta doreste sa recupereze restanta de la fostul proprietar este strict problema ei, nu a asociatiei.
Nu cred ca o sa recuperati toti banii, pentru ca si la dumneavoastra in asociatie cineva a dormit, restantele se mai si prescriu, iar avocatii din primarie nu dorm, acestia stiu foarte bine legile, dar mai recuperati ceva din restanta si penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege obliga primaria sa vanda prin licitatii publice locuintele din fondul de stat vodaststefan vodaststefan exista un apartament care a fost locuit de un locatar care a acumulat datorii mari la primarie(neplata chiriei) si mai mari la asociatie. primaria l-a evacuat, ... (vezi toată discuția)
Apartament restantier care apartine de afi (icral) zorbas zorbas Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se gestioneaza datoria unui apartament care apartine de ICRAL ,are datori de peste 15.000 ron .Pe cine dam in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Neplata la bloc a cheltuielilor crissy2703 crissy2703 buna ziua as dori sa stiu daca exista vreo solutie legala impotriva rau platnicilor catre asociatia de locatari , altceva decat in instanta. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)