avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neplata la bloc a cheltuielilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neplata la bloc a cheltuielilor

buna ziua
as dori sa stiu daca exista vreo solutie legala impotriva rau platnicilor catre asociatia de locatari , altceva decat in instanta. M-ar interesa daca exista vreo lege prin care sa-i putem obliga la plata cheltuielilor la bloc sau evacuarea lor, ceva de genul asta. Multumesc mult
In afara de instanta nu-i poate obliga altcineva la plata cheltuielilor si nici evacuarea nu poate fi dispusa de altcineva
crissy2703 a scris:
daca exista vreo solutie legala impotriva rau platnicilor catre asociatia de locatari , altceva decat in instanta.

Discutati despre o asociatie de locatari sau asociatie de proprietari?
Cei care locuiesc in acel bloc sunt proprietari sau chiriasi?
In functie de situatie se pot aplica sau nu anumite masuri.Veniti cu precizari.
Suntem o asociatie de proprietari.
Avem doua familii rau platnice ( datorii de peste 5000 ron), din care o familie este proprietara pe apartament, iar cealalta sta in apartamentul proprietate a parintilor (care s-au mutat ).
Momentan suntem in situatia in care Retim-ul nu ne mai ridica gunoiul, iar noi ceilalti proprietari trebuie sa strangem bani pt a achita datoriile celor doi , deoarece acestia spun ca nu au bani sa achite.
Doar instanta ii poate obliga la plata datoriilor.
In ambele cazuri trebuie sa va indreptati impotriva proprietarilor - indiferent daca locuiesc efectiv in apartamente sau nu.
Pana a ajunge in instanta, conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, asociatia poate sa calculeze penalizari.
Apoi se pot notifica proprietarii prin scrisoare cu confirmare de primire ce va fi folosita apoi in instanta.
Se poate institui privilegiu imobiliar pe apartament. Este o procedura relativ simpla prin care asociatia se asigura ca restantierul nu poate vinde apartamentul decat dupa plata debitelor. Si acest privilegiu poate fi folosit apoi in instanta.
Asociatia poate sista furnizarea unor utilitati proprietarilor cu restante mari, daca din punct de vedere tehnic este posibil.
Incercati aceste metode. Poate nu mai este nevoie sa ajungeti in instanta.

Alte discuții în legătură

Datorii istorice la asociatia de proprietari mata2 mata2 Buna ziua, Sunt proprietar al unui ap din Buc din anul 1997 . In anul 1998 am inchiriat apartamentul unei familii , dar nu am facut forme legale. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Apartament restantier care apartine de afi (icral) zorbas zorbas Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se gestioneaza datoria unui apartament care apartine de ICRAL ,are datori de peste 15.000 ron .Pe cine dam in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)