buna ziua
as dori sa stiu daca exista vreo solutie legala impotriva rau platnicilor catre asociatia de locatari , altceva decat in instanta. M-ar interesa daca exista vreo lege prin care sa-i putem obliga la plata cheltuielilor la bloc sau evacuarea lor, ceva de genul asta. Multumesc mult
Buna ziua.
Ce se intampla atunci cand cei neplatnici sunt chiriasi iar proprietarul este Primaria?
Noi suntem o asociatie de proprietari intr-un imobil care a fost retrocedat dar au mai ramas 4 apartamente (din 25) in care locuiesc chiriasi. Toti acestia sunt neplatnici, cu datorii mari. Mai sunt alte variante de penalizare in afara de sistarea furnizarii de apa? Se pot percepe penalizari si pentru ei?
Mergeti la proprietar, la primarie, in audienta la primar si explicati situatia dupa ce studiati bine legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Proprietarii au aceleasi obligatii indiferent ca sunt persoane fizice sau persoane juridice ca primaria.
Notificati primaria sa plateasac. E de datoria ei sa-i cheme pe chiriasi si sa-i oblige, sub amenintarea rezilierii contractelor, sa-si plateasca debitete.
Trimiteti lunar factura la primarie cu toate cotele apartamentelor lor pe care specificati termenul scadent asa cum este pe listele de plat.
Puneti privilegiu imobiliar pe apartamente
In final actionati in instanta primaria daca nu va achita debitele.
Primaria va incerca sa se fofileze. Mai studiati si Legea locuintei, apoi uitati-va cu atentie intr-un contract de inchiriere a unui chirias. Gasiti acolo ca as. prop. poate propune in justitie ca chiriasului rau-platic sa i se anuleze contractul de inchiriere.
Din cate stiu eu, nu primaria este proprietarul de drept al acelor locuinte, ci STATUL, dar prin repezentatii sai legali in teritoriu, de obicei Consiliile Locale. Informatia o gasiti tot intr-un contract de inchiriere, la partile contractuale. Actionati in justitie si CL si pe chirias. Reusita este sigura si avem rugamintea sa ne spuneti cum ati rezolvat pana la urma aceasta speta.