Sunt proprietar al unui ap din Buc din anul 1997 .
In anul 1998 am inchiriat apartamentul unei familii , dar nu am facut forme legale. Aceasta familie nu a platit nici chirie (decat cateva luni la inceput) , dar intretinerea nu a platit-o deloc. Am facut actiune de evacuare impotriva lor, am castigat in anul 2004 siam executat evacuarea. Dar eu am ramas cu datorii de 6100 lei datorii la intretinere. In liste este mentionata acea familie, nu eu (desi stiu ca am datoria sa platesc anumite sume pe cota parte....Nu mi-am permis financiar sa ii execut si pentru intretinere fiindca ei nu aveau adresa...(nu stia nici politia si nici executorul de unde sa ii ia, procedurile erau foarte complicate)
In anul 2005 am facut o alta inchiriere, de asta data cu toate formele legale (contract de inchiriere inregistrat la admin financiara), pe 1/2 din apartament . Si acestia, cand au plecat la finele contractului , in 2011 , m-au lasat cu datorii de 1100 lei.
Intre anii 2006-prezent am platit eu personal la intretinere o suma de aproximativ 8000 lei, peste ce era intretinerea curenta si pentru care am chitante..
Acum au pus afis in bloc (nu notificare) cum ca asociatia de proprietari a aprobat sa fiu data in judecata pentru restante.
Intrebare: daca sunt actionata in justitie pot chema in garantie pe cei doi fosti chiriasi, avand in vedere ca in restantele mele se regaseste perioada in care ei au folosit apartamentul meu?
Daca Asociatia de Proprietari totusi nu va face o actiune in sensul acesta, pot sa fac eu ceva ca sa se lamureasca cu "infinitele" mele datorii la intretinere?
Nu mai pot sa platesc mereu sume mari in conditiile in care eu am contract separat si la electrica si la gaze ,locuiesc si la parter, am si apometre (dar care nu-mi sunt luate in considerare) iar blocul n-a fost niciodata racordat la radet.#-o
Toate sumele cu titlu de restanta inregistrate de catre asociatia de proprietari sunt imputabule proprietarului de drept al apartamentului,in cazul in care locatarul nu isi achite cotele lunare de intretinere
Asociatia de proprietari nu detine raporturi/acord de asociere cu terti ci numai cu membri proprietari din imobil,care in conformitate cu disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 au obligatia sa achite lunar cotele lunare de intretinere
Daca dv v-ati asumat riscul sa inchiriati spatiul cu destinatia de locuinta ,eludand legea,este normal sa suportati consecintele asumate
Daca incheiati contract de locatiune,cu clauze asiguratorii,aveati castig de cauza in eventuala actiuare in instanta a chiriasilor rau platnici
aaaconstientizati ca va inregistrati cu sume cu titlu de restanta
Desfasurati efortul sa va achitati obligatiile fata de asociatia de proprietari,pentru a indeparta situatiile neplacute de solutionare in instanta care obliga la achitarea de sume majorate,cheltuieli de judecata,onorariu executor,etc
Puteti preintampina eventuala actionare in instanta,negociind cu asociatia de proprietari angajament de plata
Succes !