avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce lege obliga primaria sa vanda prin licitatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce lege obliga primaria sa vanda prin licitatii publice locuintele din fondul de stat

exista un apartament care a fost locuit de un locatar care a acumulat datorii mari la primarie(neplata chiriei) si mai mari la asociatie. primaria l-a evacuat, a repertizat locuinta unui alt cetatean care vrea sa cumpere locuinta la pretul de 12000 (o suta douazeci de milioane vechi) iar primaria este de acord urmand ca respectiva persoana sa plateasca primariei chiria restanta in rate iar la asociatie sa plateasca suma datorata, fara penalizari (mai putin cu 22 de milioane lei vechi) noi de la asociatie am dori sa stim ce lege reglementeaza astfel de tranzactii si daca primaria poate vinde fara licitatie altui locatar decat cel care a locuit inainte de 89 in acel apartament, respectiv cel care vs-a instalat in apartament in baza unei repartitii din partea unei intreprinderi
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:32, 27 Mai 2011
vodaststefan a scris:

noi de la asociatie am dori sa stim ce lege reglementeaza astfel de tranzactii si daca primaria poate vinde fara licitatie...

Dumneavoastra, ca reprezentanti ai asociatiei de proprietari aveti interesul ca toti proprietarii sa-si plateasca debitele catre asociatie.
Ce va intereseaza daca vanzarea s-a facut cu licitatie sau fara licitatie?
Si noi am avut un asemenea caz, insa la as. s-a achitat tot, inclusiv penalizarile.
Are dreptate @adriantot si trebuie sa-i luati in seama mesajul. Discutati pe bune cu cei de la primarie, ca daca tot vind pe shest acest apartament, sa faca bine sa ajute si asociatia, altfel puteti reclama - cel mai bine la un ziar, care abia asteapta sa-i traga de mustati pe impricinati.
In rest, daca v-au achitat toata suma, ura si la gara... insa aveti si dvs. ceva dreptate in ce spuneti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vinde primaria un apartament vodaststefan vodaststefan Primaria detine un apartament la parterul unui bloc, apartament care a fost locuit de cineve care nu l-a cumparat in anii 90.si in timpa acumulat o datorie la ... (vezi toată discuția)
Datorii catre asociatia de locatari tibicatalin tibicatalin Bună ziua ! Mă aflu intr-o situatie destul de delicată și doresc să va cer opiniile despre cum pot solutiona : In urma cu 4 ani in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)