Da, functionam ca o asociatie de locatari infiintata juridic. In aceasta luna se termina contractul de inchirirere cu respectivii si urmeaza a-i actiona in instanta primaria iar noi ca asociatie sa mergem parte in proces. Problema este ca datoriile catre Eon cresc pe luna ce trece si deconectarea este sigura intr-un viitor apropiat. Si as dori sa stiu daca este un temei legal prin care sa redirectionez datoriile catre Eon ale asociatiei catre restantieri. Detinem centrala de scara iar contractul de furnizare este pe numele asociatiei.
Vinovatul de serviciu este Consiliul Local in cea mai mare masura, de aceea trebuie mers la dansii inainte ca E-on sa va deconecteze. Cred ca o sa gasiti intelegere la CL care poate opri deconectarea prin achitarea debitului la furnizor. Cum spuneam, vina le apartine prin neluarea la timp a masurilor necesare.
Pe de alta parte, am mai discutat problemele pe care unii chiriasi le fac asociatiilor de locatari (discutand de apartamente tip ANL sau altele asemenea). Dupa ce se fac eforturi deosebite din partea statului de a construi aceste locuinte, dupa ce acei oameni beneficiaza de locuinte, uneori la cheie, in cateva luni locatarii uita complet ca au primit o casa unde pot sa traiasca decent in conditii de chirie mai mult decat modica fata de ce se ”discuta” pe piata libera. Deci vecinii dvs. pe langa faptul ca nu-si achita costul utilitatilor consumate, nu achita nici modesta suma pentru chirie. Daca s-ar fi respectat clauzele contractuale, dupa 4-5 luni de neplata obligatiilor ar fi trebuit dati afara din locuinta. Daca procedezi asa, nu este bine, da' ce dom'le, se mai intampla, am avut niste probleme, chiar ma dati afara?...
Asta e, proprietarul/administratorul fondului de locuinte este Statul si acesta "inghite" multe, mai ales acum in situatia de social-democratie... Nu zic mai multe, dar iata ca in situatia descrisa s-a ajuns la deconectarea energiei electrice si maine-poimane, probabil si a apei potabile. Nu este normal, asa ca daca mai aveti "clienti", nu mai stati pe ganduri. Sunt situatii in care hotarari dint-astea radicale sunt greu de luat. Te gandesti si la dansii, ca deh, oameni suntem, dar trebuie sa va ganditi si la celalti care nu cred ca o duc mai pe roze, dar poate au inteles mai bine ajutorul primirii unei case de la stat.