nu mi-ai raspuns, problema trebuie v[zuta din toate unghiurile, acei care au pus acele conditii pe care le enumeri, nu s-au gandit nicicum la aceasta situa'ie. depinde la care ultimi ani calendaristici ne referim, cei de inaintea CIC prin care s-au suspendat raporturile de serviciu "DE DREPT", sau ultimii ani calendaristici pentru o situatie normala a unui functionar care nu are raporturile suspendate, repet, DE DREPT. Oricum, eu sunt barbat, as fi asteptat ca parerile femeilor sa fie in favoarea lor, raportandu-ne la materia drept umanitar. un om normal, un functionar normal, nu s-a prostit in 2 ani si mai mult acea conditie fiind o perdeapsa disciplinara la drept vorbind, nicaieri in justitie nu va avea castig de cauza institutia publica. Multumesc pentru p[reri, eu vad altfel lucrurile.
Alina VEZUREANU: - avocat membru al Baroului Bucuresti
Am fost intrebata de unele mamici ce se intampla daca aleg sa stea acasa cei 2 ani. Sunt sau nu in riscul de a isi pierde locul de munca? Este adevarat ca s-a vehiculat nonstop asupra posibilitatii angajatorului de a renunta la mamica, daca aceasta sta mai mult de 1 an in concediul pentru cresterea copilului, insa... juridic vorbind acest fapt este nelegal pentru urmatoarele motive:
in raport de dispozitiile Codului Muncii este ilegal sa desfaci contractul de munca pe perioada concediilor. (ca sunt ele medicale, de odihna, fara plata sau de maternitate sau de creste a copilului)
odata ce tu ai optat pentru varianta lunga (de 2 ani) sau varianta scurta (de 1 an) asta inseamna ca pe toata aceasta perioada nu poti fi data afara
pe toata perioada concediului de maternitate sau de crestere copil, contractul tau de munca este suspendat de drept.