As dori un sfat legat de promovarea unui functionar public in grad profesional . Ultima promovare a fost in decembrie 2009 iar in anul 2011 a fost in concediu de maternitate 4 luni.
Legea spune ca ii trebuie vechime cel putin 3 ani in gradul professional din care promoveaza plus calificativul "bine" la evaluarea anuala in ultimii 2 ani calendaristici.
Eu cred ca trebuie sa astepte promovarea pana la implinirea 3 ani si 4 luni de la ultima promovare. Gresesc?
Multumesc!
mda.gresiti. in decembrie 2009 a promovat ultima data. are nevoie de 3 ani vechime in functia publica detinuta. din cate stiu concediu prenatal si postnatal nu inseamna acelasi lucru cu concediul de crestere copil pentru care te suspenzi la initiativa ta ca functionar.
concediul de maternitate este concediu medical, si stiu ca nu era consemnat in carnetul de munca, tocmai din acest motiv. de asemenea, nu se emitea niciun act administrativ de suspendare a raportului de serviciu in ceea ce priveste concediul de maternitate. din punctul meu de vedere aceasta perioada se ia in calcul la stabilirea celor 3 ani de vechime in functia publica.
ex.daca ai avea o luna de concediu medical si una de concediu de odihna la scazi din cei 3 ani de vechime in gradul profesional? nu.
asa ca in decembrie, din punctul meu de vedere, doamna respectiva are 3 ani in gradul profesional, si daca nu a avut si alte suspendari de care nu ati mentionat, rezulta ca are si cele 2 evaluari ale performantelor individuale pentru ultimii 2 ani:
- evaluare pentru 2010, intocmita in ianuarie 2011;
- evaluare pentru 2011 (partiala), intocmita in doua parti(pentru perioada dinainte de concediul de maternitate, si pentru perioada de la revenirea din maternitate pana la 31.12.2011).
@cristinacanta Pai si eu ce am spus? Doua evaluari consecutive anuale ale performantelor profesionale, dupa revenirea din concediu (recunosc, am scris, din greseala, CIC in loc de concediu de maternitate).
3 ani vechime in gradul profesional va avea in decembrie 2012 (dat fiind ca ultima promovare in grad a fost in decembrie 2009). Se vor lua in considerare ultimele doua evaluari calendaristice anuale: partiala din 2011 si cea pentru anul 2012 (intreg). Ca urmare, incepand cu 01.01.1013, poate promova in gradul profesional.
revin cu urmatoarea informatie - in cazul ca vor mai fi persoane in situatia asta- concediul de maternitate suspenda de drept raportul de serviciu, ceea ce inseamna ca aceasta perioada nu intra ca vechime pe grad.