avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... nelamuriri privind legea 188/1999
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

nelamuriri privind legea 188/1999

Buna ziua.
Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65
"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să fi obţinut cel puţin calificativul bine la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
c) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi."

Din discutiile verbale purtate la serviciul personal nu pot sa promovez la urmatorul examen pentru ca am fost in concediul de crestere copil.
In anul 2010 iunie am nascut si am revenit la servici in iunie 2012 ( in anii 2007-2010 am fisa de evaluare cu calificativ de foarte bine).
Sunt funtionar public - inspector asistent clasa I treapta I din 2008.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce intelegeti dvs. prin "să fi obţinut cel puţin calificativul bine la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici"?
2. Daca am avut contractul de munca suspendat pe perioada concediului de crestere copil, nu se ia in considerare ultimile fise de evaluare?
Unii spun ca am dreptul de promovare iar altii nu.
Doresc baza legala pentru ca pe vorbe nu pot sa dovedesc nimic.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:47, 1 Iulie 2012
Pai baza legala este chiar legea 188/1999; ultimii doi ani calendaristici? Pai daca examenul de promovare se organizeaza in 2012, vorbim de evaluarea performantelor profesionale din 2010 si 2011. Daca in acesti ani ati avut raportul de serviciu suspendat (functionarii publici nu au contract de munca), nu s-a facut nici evaluarea performantelor profesionale (nici nu aveau ce sa evalueze). Ca urmare, nu puteti participa la un eventual examen de promovare in grad profesional organizat anul acesta, chiar daca indepliniti conditia de vechime. Veti putea participa la examenul de promovare in grad abia cand veti avea doua evaluari anuale consecutive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarului public dupa revenirea din cc Diamondia Diamondia Buna ziua, intrebarea mea este cand poate promova in grad profesional imediat superior celui detinut, un functionar public revenit in aprilie 2013 din ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public ancageorgeta ancageorgeta Sunt functionar public din anul 2010- inspector , grad profesional asistent, clasa de salarizare 32. Pot promova intr-un grad profesional superior in cursul ... (vezi toată discuția)