avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate mental

Activitate mental

cum se poate ataca o hotarare a curtii de apel intrun recurs care este data ca irevocabila ?
daca da, in ce limita de timp ?
instanta este obligata de a motiva si de a-mi remite motivatia deciziei ?
in acest caz este o limita de timp pentru redactarea motivatiei hotararii?
ce ar trebui sa intreprind pentru a primi o copie a inregistrarii audio din instanta?
Partea intimata in prima instanta a facut recurs la hotararea favorabila mie(proces deschis de mine).
In acest caz cosider ca eu sunt partea intimata?
Daca da atunci trebuie sa depun intimpinare la recursul inaintat cu 5 zile inaintea infatisariiin instanta ?
Daca data este vineri 19.04 se considera data de luni 15.04 se incadreasa in termenul prevazut de lage ?
In cazul in care nu depun intampinare pot depune concluzii in scris in fata inctantei ?
Daca cer amanare mai pot depune intampinare care sa se incadrese in termenul legal fata de eventuala data de amanare a procesului ?
Daca depun intampinare mai am dreptul sa o completez in scris in fata instantei?
In cazul in care hotararea primei instante (in cazul meu Tribunalul) este atacabila prin recurs (conform redactarii din hotarare) se aplica art 82 (3) dinLEGE Nr. 134 din 1 iulie 2010 care spune:(3) La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 13 alin. (2).
Mai in clar daca redactez si depun recursul ca persoana fizica acesta fa fi declarat nul de catre Tribunal
Răspuns la discuția cererea de completare a sentintei
Repet
Pot pune concluzii vis a vis de motivatiile celor doi asistenti ai presedintelui completului de judecata care au fost in opozitie cu hotararea presedintelui completului de judecata care a fost in favoarea mea ,dar in sentinta redactata nu sa pronuntat explicit la toate cererile mele???
Daca particip la sedinta de pronutare la cerrea mea de completare a sentintei se considera ca mi sa comunicat noua sentinta si dela acea data am termen de recurs sau se considera data comunicarii dupa motivarea sentintei si primirea ei eventual prin posta???
Raspunsul la intrebarile de mai sus pot diferi din puct de vedere procedural de calitatea de parat sau reclamant???
Răspuns la discuția cererea de completare a sentintei
reclamant
Răspuns la discuția cererea de completare a sentintei
Intrebarea era daca am dreptul, adica pot cere judecatorului dreptul de a ma adresa instantei,sau judecatorul ma poate refuza.Si de asemenea pot face referiri la motivatiile asistentilor preseditelui de instata care au fost in defavoarea mea,si care apar in decizia primita la care am facut cerea de completare?
Data comunicarii se considera data la care are loc sedinta instantei de pronuntare aspra cererii mele de completare a sentitei daca sunt prezent in sala ?
la termenul stabilit de instanta pentru completarea sentintei mai am dreptul de a prezenta concluzii(denumite eventual altfel) in care sa fac referiri la motivatiile expuse in sentinta la care cer completari
si o intrebare de procedura :daca sunt prezent in sala la pronuntarea sentintei termenul de recurs curge de la acea data sau primesc prin posta sentinta si termenul este de la data postei
De acord
Dar Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice din Ordinul 77/2011 nu face nici o referinta la art.10 din Legea nr. 285/2010 si prin urmare se poate aplica de Casa de Pensii prevederile art.10 ?
Eu cred ca nu se pot aplica si prin urmare am nevoie de o trimitere in teoria sau practica dreptului pe care sa o invoc in fata instantei prin care sa cer neaplicarea art. 10 din Legea nr. 285/2010 pe temeiul lipsei normelor de aplicare conform art.17 din Legea nr. 285/2010

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
exemplu concret :
art.17 din Legeanr.285/2010 versus art. 10 alin. din Legea nr. 285/2010
pentru mine cu pregatire de inginer ultim lege , dupa data , si articolul ulterior altuia are prioritate in aplicarea legii
eu am nevoie pentru ami expune parerea in fata instantei daca exista vreo referire concreta
intro lege sau norma ,eventual codul roman,astfel incat sa nu-i las judecatorului posibilitatea
de a face cum il taie capul si a lua in cosiderare art 17 si ,in acest caz,
acest articol 17 a generat norme de aplicare a legii fara a face referire la art 10ceea ce ,din punctul meu de vedere duce la imposibilitatea aplicarii legale a art10
Va rog sa-mi spuneti daca este specificat in clar puterea unui articol dintr-o lege asupra unui articol anterior din aceiasi lege.
In fapt, daca un articol ulterior dintr-o lege poate anula efectele unui articol precedent
Daca este corect ceea ce spun, m-ar interesa norma de lege care specifica acest lucru pentru a o putea cita in cazul unui proces civil.