avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art. 10 si art. 17 din Legea nr. 285/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art. 10 si art. 17 din Legea nr. 285/2010

Va rog sa-mi spuneti daca este specificat in clar puterea unui articol dintr-o lege asupra unui articol anterior din aceiasi lege.
In fapt, daca un articol ulterior dintr-o lege poate anula efectele unui articol precedent
Daca este corect ceea ce spun, m-ar interesa norma de lege care specifica acest lucru pentru a o putea cita in cazul unui proces civil.
Cel mai recent răspuns: mental , utilizator 13:52, 25 Noiembrie 2012
Ne puteti spune mai exact ce doriti? ... toate articolele dintr-o lege au aceeasi putere
Stimat forumist,

Ceea ce întebați dvs face, de fapt, obiectul unui an de studiu - Introducere în Studiul Dreptului - dacă nu mă înșală memoria.

Astfel, poate ar fi cazul să dați un exemplu concret; ca principiu, situația atât de general expusă de dvs se poate rezolva și prin procedee de raționament logic, nefiind nevoie de o prevedere expresă.

Cu stimă.
exemplu concret :
art.17 din Legeanr.285/2010 versus art. 10 alin. din Legea nr. 285/2010
pentru mine cu pregatire de inginer ultim lege , dupa data , si articolul ulterior altuia are prioritate in aplicarea legii
eu am nevoie pentru ami expune parerea in fata instantei daca exista vreo referire concreta
intro lege sau norma ,eventual codul roman,astfel incat sa nu-i las judecatorului posibilitatea
de a face cum il taie capul si a lua in cosiderare art 17 si ,in acest caz,
acest articol 17 a generat norme de aplicare a legii fara a face referire la art 10ceea ce ,din punctul meu de vedere duce la imposibilitatea aplicarii legale a art10
Judecatorul va lua in calcul art.17 din legea mentionata in baza caruia s-a emis Ordinul 77/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice
De acord
Dar Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice din Ordinul 77/2011 nu face nici o referinta la art.10 din Legea nr. 285/2010 si prin urmare se poate aplica de Casa de Pensii prevederile art.10 ?
Eu cred ca nu se pot aplica si prin urmare am nevoie de o trimitere in teoria sau practica dreptului pe care sa o invoc in fata instantei prin care sa cer neaplicarea art. 10 din Legea nr. 285/2010 pe temeiul lipsei normelor de aplicare conform art.17 din Legea nr. 285/2010

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate ce urmeaza sa se desfasoare in cadrul unei echipe de proiect cezaryna cezaryna Daca pe langa sarcinile de serviciu obisnuite, faci parte dintr-o echipa pentru implementarea unui proiect, este corect ca la salariu sa ti se adauge 25 clase ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariul unui functionar public? nicolas1982 nicolas1982 care sunt actele normative ce stau la baza calcularii salariului unui functionar public ( din aparatul de specialitate al primarului)? (vezi toată discuția)
Legea nr. 284/2010 mirceamonac mirceamonac Cand intra in vigiare legea cadru privind salarizareaunitara a personalului platit din fonduri publice (vezi toată discuția)