avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Activitate anddaria

Activitate anddaria

Fratele in viata al defunctului are drept la mostenirea lasata de matusa sa , in conditiile in care matusa a lasat prin testament toate bunurile sale celuilalt frate( decedat) , pentru ca a ingrijit-o ?Am in vedere numai suprafata de teren extravilan.
Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior.
Tata a decedat in noiembrie 2011.
Prin testament , tata ( care mai are un frate inviata) a mostenit o suprafete de teren de la bunicii paterni , pentru care i s-a emis titlu de proprietate cu tricolor , pe numele sau , si alta suprafata de teren de la matusa sa , in baza testamentului lasat de aceasta . De aceasta data titlul de proprietate a fost emis pe numele matusii , desi terenul fusese revendiacat de tata.
Dupa decessul tatalui meu am mers la notar cu actele si testamentele pe care le aveam . Notarul a emis certificat de mostenitor , incluzand aceste suprafete in masa succesorala.
Desi in timpul vietii tatalui meu , fratele sau nu a emis pretentii cu privire la aceste suprafete de teren , acum sustine ca trebuie sa le impartim , desi s-au regasit in masa succesorala a tatalui meu , fapt constatat de notar pe baza actelor existente: testamente , certificat mostenitor.
Ce sanse are unchiul in conditiile in care nu a cerut partaj in timpul vietii tatalui meu ,in contradictoriu cu acesta ? Precizez ca dupa decesul tatalui am renuntat in favoarea unchiului la jumatatea care s-ar fi cuvenit tatalui dintr-o casa de locuit si o alta suprafata de teren ( ramase de la parintii celor doi frati) pentru care , de altfel a si platit impozit la bugetul local , tatal meu platind pentru ce era al lui.
Va multumesc pentru sfaturi si opinii!