Buna ziua, cred ca nu m-am facut destul de bine inteleasa, asa ca o sa va povestesc, pe scurt, cazul meu. Sunt in proces de divort cu sotul meu, unde s-a ajuns din cauza consumului de alcool si iesiri violente din partea lui, iesiri care au avut loc si in prezenta copilului nostru in varsta de ani. Suntem despartiti de 4 luni, timp in care sotul meu nu s-a implicat deloc financiar in cresterea lui, iar cu prezenta de asemenea, nu pot sa spun ca l-a vazut prea des sau ca s-a implicat prea mult in cresterea lui, in conditiile in care eu nu am fost impotriva acestui lucru. Intretinerea uniui copil stiu si eu foarte bine ca nu este o afacere, dar nici nu mi se pare corect ca sotul meu, cu 200 de lei pensie alimentara pe luna sa aiba aceleasi drepturi cu mine. Se intretine un copil cu 200 de lei/luna ?
Buna seara, as dori sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna defapt aceasta lege a custodiei comune si daca implica si cheltuieli si obligatii comune, deoarece mi se pare putin in defavoarea mamelor. Ceea ce am inteles eu din aceasta lege este ca taticii cu o patrime din salariu reprezentand pensia alimentara, au aceleasi drepturi asupra copilului ca si mamele. Daca tot sunt drepturile egale intre parinti, nu ar trebui sa fie si cheltuielie si obligatiile egale? Va multumesc si astept parerea dvs.