Buna ziua. Tocmai ce am avut si eu o inspectie fiscala si la fel ca si mdcc sunt foarte nemultumit. Pe langa limbajul de intimidare si de aburire al inspectorilor... ca ar fi trebuit sa imi taie mult mai mult... ca si asa am luat foarte putin si ii va certa seful, etc, am fost avertizat de la inceput ca oricum imi vor gasi ceva desi eu m-am straduit sa am o evidenta contabila cat mai aproape de idealal.
Sa revin la problema mea: ce mi-au taiat si sunt nemultumit au fost niste facturi cu materiale de constructie de cand am renovat. Motivul: nu au fost nominalizate bucata cu bucata nici pe bonul de casa nici pe factura... scria doar atat: materiale de constructie. Am cautat in codul fiscal si nu am gasit nicaieri ca asta ar fi o problema. In plus am intrebat si la mai multe magazine care vand asa ceva si mi s-a spus ca dau la majoritatea fara sa detalieze si rar clienti vin cu pretentia detalierii pe factura ( in principiu cei ce revand sau o asociatie de locatari care sa justifice contribuabililor comuni ca nu a unflat factura). Si chiar si asa nu e vina mea, nu eu intocmesc factura, daca au nelamuriri cu detalierea produselor cred ca emitentul facturii ar trebui sa raspunda si nu eu). Din acest punct de vedere as dori daca se poate un sfat de specialitate, are temei legal aceasta justificare a lor sau e un o interpretare proprie a legii? Aam citit in codul fiscal si nu am gasit niciunde ca facturile ar trebui sa contina detaliat produsele folosite la renovare. Am vre o sansa sa contest si daca contest pot cere justificarea bazata pe litera legii?
O alta nemultumire o am si pt ca mi-au taiat asigurarea RCA la masina pe motiv ca e cu comodat nu proprietatea exclusiva a firmei. Aici suma e mai mica dar totui ma deranjaza temeiul legal deoarece eu in codul fiscal online nu am gasit asa ceva ci dimpotriva: Norme metodologice art 48 par 38 38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:
pct 21. cheltuielile cu funcţionarea şi întreţinerea, aferente bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat, potrivit înţelegerii din contract, pentru partea aferentă utilizării în scopul afacerii;