avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate AirineiCristi

Activitate AirineiCristi

Buna ziua!,ma scuzati ca un am mai trecut de mult pe aici,am fost incurcat in multe treburi si nu prea am mai avut timp sa intru pe internet.Intre timp s-a judecat recursul solutia fiind urmatoarea:

Solutie: Admite recursul declarat de pârâţii X.Elena şi X.Cristi şi în consecinţă: Modifică în totalitate sentinţa civilă nr. 1667 din 17.05.2012 pronunţată de Judecătoria Roman, în sensul că respinge acţiunea civilă formulată de reclamanţii Y. Gheorghe şi Y. Adela, având ca obiect anularea contractului de vânzare-cumpărare nr. 1275 din 06.07.2009 la BNP Aurica Negru, ca neîntemeiat. Obligă intimaţii-reclamanţi să plătească, în solidar, recurenţilor-pârâţi cheltuieli de judecată în sumă de 3000 lei acoperite de judecata la instanţa de fond şi suma de 2236,15 lei, pentru judecata în recurs. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 5 decembrie 2012.

Multumesc foarte mult pentru timpul perdut scriindu-mi si pentru sfaturile acordate.
Vanzatorul este in varsta de 60 ani si nu sufera nicio boala psihica si nici un a prezentat niciun act la niciuna din sedintele de judecata,da sunt sigur ca a fost declarat recurs,acesta urmand sa se judece pe 5 decembrie,iar valoarea bunului in contract e de 7000 si ceva de ron...Da ar influenta,deoarece se poate face ca nu eu am facut cererea la notar ci vanzatorul,deci vanzatorul a cerut vanzare cumparare cu uzufruct viager si nu cu intretinere cum acuza in citatie ca eu asi fi facut cererea si el doar a semnat fara sa citeasca...
momentan hotararea este la avocat iar eu nu mai retin exact ce scria stiu doar ca s-a impus anularea contractului,maine o sa trec pe la avocat si o sa scanez hotararea si o sa va postez pentru a vedea exact.
Scuzati-mi greseala,am uitat sa precizez ca la data cand a inceput procesul nu trecuse 3 ani de la incheierea contractului.Intreb abia acum deoarece la judecata de fond judecatorul a decis anularea contractului de vanzare-cumparare iar avocatul meu a facut recurs spunandu-mi ca judecatorul a fost corupt deoarece a acceptat la al 2-lea termen un martor care fusese in sal la primul termen cu audiere a martorilor...Chestia mai e ca in declaratia vanzatorului cand m-a dat in judecata scrie ca la 1 iulie am venit in tara,fiind plecat in italia, iar la 6 iulie au fost semnate actele de aici intrebarea mea...cat dureaza aproximativ pana se face un contract de vanzare-cumparare cu toata documentatia pentru un imobil...
Buna Seara,doresc sa aflu daca se poate anula un contract de vanzare-cumparare incheiat in vara anului 2009,contract in care vanzatorul si-a rezervat clauza de uzufruct viager.Cel care a cerut anularea contractului este vanzatorul pe motiv ca el ar fi dorit contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere iar cumparatorul nu ar fi precizat asta notarului,apoi el doar a mers si a semnat fara a citi contractul.De precizat ca cel care a depus actele la notariat a fost vanzatorul nu cumparatorul.