avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate eva0474

Activitate eva0474

Răspuns la discuția fond de reparatii
Dorim sa facem inbunatatiri la bloc, de exemplu sa schimbam geamurile deoarece ele arata deja jalnic nu se inchid si cand ploua intra apa pe casa scarii. In bloc am adunat in fiecare luna o anumita suma insa ne mai lipseste un pic. Intrucat am fi dorit sa facem aceasta lucrare inainte sa vina frigul am solicitat asociatiei sa ne inprumute din fondul de reparatii acea suma care ne mai lipseste, insa ei refuza pe motiv ca avem un locatar cu restante. Mentionez ca acestei asociatii de locatari apartine 28 de blocuri.
Răspuns la discuția salariu presedinte bloc
Multumesc pentru raspuns. Noi locatarii nu ar trebui totusi sa fim informati de aceasta Adunare Generala? Din moment ce sunt obligata sa platesc acel fond de salarii ar trebui sa si fiu deacord, nu? Nu stiu sa fi fost vreo AG (poate a fost sau nu), dar daca se face aceasta AG nu ar trebui anuntat? si mai ales tema ce se v-a discuta ?
Răspuns la discuția salariu presedinte bloc
Buna ziua
La asociatia noastra de locatari in acest an a doua oara se mareste fondul de salarii. Este legal acest lucru? Noi, locatarii, nu trebuie sa ne dam acordul pentru marirea salariilor?
Răspuns la discuția fond de reparatii
Buna ziua
Am si eu o intrebare referitor la fondul de reparatii. De ani de zile adunam acest fond, insa nu am beneficiat niciodata de el, pentru reparatiile efectuate am adunat intotdeauna bani in bloc. Acum mai dorim sa facem unele inbunatatiri pentru care avem bani adunati insa nu ne ajung si am solicitat asociatiei un mic ajutor, care bineinteles v-a fi restituit. Asociatia nu vrea sa ne ajute cu acest "inprumut" pe motivul ca avem un locatar cu restante. Acum ma intreb ca daca noi nu putem beneficia de ajutorul asociatiei din cauza acelui locatar cu restante, de ce mai platim acel fond de reparatii? Intr-adevar locatarul respectiv are o restanta destul de frumoasa, insa doar jumatate reprezinta cheltuielile de apartament, restul sumei fiind cheltuieli de judecata. Nu cred ca este corect sa se acumuleze intr-o singura rubrica restanta catre asociatie si cheltuielile de judecata, normal ar trebui sa apara in rubrici separate, insa asociatia nu vrea sa le separe. Ce putem face noi, restul locatarilor, pentru a beneficia de un ajutor din partea asociatiei? Este legal sa nu ne acorde nici un fel de ajutor din cauza acestui locatar? Daca legal nu putem beneficia de acest ajutor mai suntem obligati sa platim in continuare fondul de reparatii?