avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate MTV

Activitate MTV

Buna ziua,

Am speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat intr-o problema.

Pe scurt: am participat la o procedura de achizitie in calitate de ofertant, pe care am castigat-o, am semnat contractul de prestari servicii saptamana trecuta, si acesta ar trebui sa inceapa sa se deruleze de la data de 01.02.2016. Din pacate in urma unei intamplari nefericite, a trebuit sa incheiem colaborarea cu cei trei angajati care ar fi trebuit sa se ocupe de lucrarile aferente contractului in cauza. Drept urmare ne gasim in imposibilitatea de a ne executa obligatiile contractuale. Intrucat procesul de recrutare de personal calificat este destul de greoi, si de durata, singura solutie pe care o vad este sa cer rezilierea contractului, conform unui articol din cuprinsul acestuia ce spune "..prestatorul poate cere rezilierea contractului daca din motive neprevazute si datorita unor conjuncturi economice, ii este imposibil sa continue indeplinirea obligatiilor contractuale".

Acum va intreb daca pot exista si alte repercursiuni in afara de cele contractuale (autoritatea contractanta poate solicita in instanta daune). Va pun intrebarea asta, deoarece la un momentdat, unul din reprezentantii A.C. incepuse sa "bata campii" despre intocmirea unui raport negativ sa ne impiedice sa mai participam pe viitor la proceduri de achizitie publica. Este prima data cand aud de asa ceva, si nu stiu ce sa cred.

Va multumesc anticipat pentru atentie, si astept cu interes parerea dumneavoastra.
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Ice Hellene a scris:

Cred ca ai interpretat gresit acel "poate". Se refera la faptul ca in anumite situatii legiuitorul alege sa incrimineze tentativa la unele infr praeterintentionate si da exemplele care sunt de actualitate. Cand o persoana nu reuseste sa violeze victima, dar aceasta decedeza (din culpa), se accepta ca e vb despre tentativa la infr de viol urmat de moartea victimei. In Udroiu sunt si decizii, ed a 3-a pag 323 si 376, ale Trib Suprem.

Concluzia: e posibila tentativa la unele infractiuni praeterintentionate.

Sunt usor confuz referitor la exemplul dat. Nu cumva este vorba de tentativa la viol in concurs cu lovituri cauzatoare de moarte, fiind vorba de praeterintentie doar in cazul celei de-a doua infractiuni?