avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Repercursiuni pentru rezilierea contractului obtinut ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Repercursiuni pentru rezilierea contractului obtinut in urma unei licitatii publice

Buna ziua,

Am speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat intr-o problema.

Pe scurt: am participat la o procedura de achizitie in calitate de ofertant, pe care am castigat-o, am semnat contractul de prestari servicii saptamana trecuta, si acesta ar trebui sa inceapa sa se deruleze de la data de 01.02.2016. Din pacate in urma unei intamplari nefericite, a trebuit sa incheiem colaborarea cu cei trei angajati care ar fi trebuit sa se ocupe de lucrarile aferente contractului in cauza. Drept urmare ne gasim in imposibilitatea de a ne executa obligatiile contractuale. Intrucat procesul de recrutare de personal calificat este destul de greoi, si de durata, singura solutie pe care o vad este sa cer rezilierea contractului, conform unui articol din cuprinsul acestuia ce spune "..prestatorul poate cere rezilierea contractului daca din motive neprevazute si datorita unor conjuncturi economice, ii este imposibil sa continue indeplinirea obligatiilor contractuale".

Acum va intreb daca pot exista si alte repercursiuni in afara de cele contractuale (autoritatea contractanta poate solicita in instanta daune). Va pun intrebarea asta, deoarece la un momentdat, unul din reprezentantii A.C. incepuse sa "bata campii" despre intocmirea unui raport negativ sa ne impiedice sa mai participam pe viitor la proceduri de achizitie publica. Este prima data cand aud de asa ceva, si nu stiu ce sa cred.

Va multumesc anticipat pentru atentie, si astept cu interes parerea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:45, 26 Ianuarie 2016
Unul din reprezentantii A.C. incepuse sa "bata campii" in temeiul art. 97^1 din HG 925/2006, coroborat cu art.181, lit.c^1 din OUG 34/2006.


" Motive neprevazute si datorita unor conjuncturi economice", reprezinta motive ce se incadreaza in temeiuri prevazute de legi -faliment, modificari legislative nou aparute, etc.

Faptul ca v-au plecat 3 angajati nu reprezinta nici motive neprevazute (tine de politica de management sa fie asigurate permanent resursele necesare si suficiente firmei) si nici conjuncturi economice negative (nu s -a schimbat nimic in legislatie sau in situatia economica a firmei (insolventa, faliment, interdictii legale,etc)), adica pe scurt, nu sunt motive serioase si legale de reziliere.

In concluzie, vi se va emite document constatator negativ, in baza caruia puteti fi respinsi la viitoarele licitatii, iar AC poate sa ceara daune in justitie, in cazul in care acestea apar ca urmare a rezilierii contractului si trebuie recuperate.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document constatator negativ Pamela.D Pamela.D Imi puteti spune cineva in momentul primirii unui document constatator negativ ca urmare a rezilierii unui contract., cat timp nu mai pot participa la ... (vezi toată discuția)
Contract de lucrari iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. In cazul in care s-a incheiat un contract de lucrari prin licitatie in baza O.U.G. nr.34 din 2006 cu doi ani in ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica -ofertant neserios aditzaabm aditzaabm buna ziua!am si eu o problema cu un participant la licitatiile publice electronice de achizitie pe care le-am desfasurat. Acesta intotdeauna reuseste sa ... (vezi toată discuția)