avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie publica -ofertant neserios
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie publica -ofertant neserios

buna ziua!am si eu o problema cu un participant la licitatiile publice electronice de achizitie pe care le-am desfasurat.
Acesta intotdeauna reuseste sa castige licitatia dar in momentul in care trebuie sa semneze contractul :rtfm: acesta refuza motivand ca pretul este prea scazut.cum as putea sa il exclud de la licitatiile viitoare ?
Cel mai recent răspuns: vizamali , utilizator 11:16, 30 Iunie 2009
Nu am posibilitatea momentan de a ma conecta la sistem, insa din cate stiu exista posibilitatea de a acorda un calificativ oricarui ofertant care a participat la procedura initiata de dumneavoastra. Ar putea fi o optiune pentru viitor. Conform regulilor la scaderea sub un anumit procentaj al calificativelor ofertantului ii va fi sistata posibilitatea de a mai participa la licitatii electronice temporar sau definitiv.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
Cristina Boros, Consilier juridic
Ofertant neserios este descris de Art. 30 ORDONANTA DE URGENTA nr. 60 din 25 aprilie 2001
privind achizitiile este in una din cazurile prevazute mai jos si care poate fi exclus dintr-o procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publica, respectiv nu este eligibil, orice ofertant/candidat care se afla in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) este in stare de faliment ori lichidare, afacerile ii sunt administrate de un judecator-sindic sau activitatile sale comerciale sunt suspendate ori este intr-o situatie similara cu cele anterioare, reglementata prin lege;
b) face obiectul unei proceduri legale pentru declararea sa in una dintre situatiile prevazute la lit. a);
c) nu si-a indeplinit obligatiile de plata exigibile a impozitelor si taxelor catre stat, precum si a contributiei pentru asigurarile sociale de stat;
d) furnizeaza informatii false in documentele prezentate;
e) a comis o grava greseala in materie profesionala sau nu si-a indeplinit obligatiile asumate printr-un alt contract de achizitie publica, in masura in care autoritatea contractanta poate aduce ca dovada mijloace probante in acest sens.
Va mutumesc pentru ajutorul acordat.
Oug 60/2001 e abrogata; vedeti OUG 34/2006
Ii ataci garantia de participare daca exista conform art.87 alin 1 din HG 925/2006 privind normele de aplicare a achizitiilor publice. Daca au existat contracte mai vechi intre tine si el , si ai avut probleme emiti documentul constatator in baza 36^1 din HG 925/2006 negativ si in baza art 36 alin 1 lit b^1 din aceleasi norme coroborate cu art 181 lit c^1 din Oug 34/2006 il excluzi de la urmatoarele proceduri pentru acel produs .

Alte discuții în legătură

Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)
Modificarea oug34/2006 cu 76/2010 elisa18 elisa18 Buna ziua, Cum interpretati modificarile cu privire la obligativitatea retinerii garantiei de participare , art 43'1 alin a). \"cuantumul garantiei de ... (vezi toată discuția)