avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie publica -ofertant neserios
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie publica -ofertant neserios

buna ziua!am si eu o problema cu un participant la licitatiile publice electronice de achizitie pe care le-am desfasurat.
Acesta intotdeauna reuseste sa castige licitatia dar in momentul in care trebuie sa semneze contractul :rtfm: acesta refuza motivand ca pretul este prea scazut.cum as putea sa il exclud de la licitatiile viitoare ?
Cel mai recent răspuns: vizamali , utilizator 11:16, 30 Iunie 2009
In cazul in care castigatorul refuza semnarea contractului de achizitie, opreste-i garantia de participare (daca ai solicitat asa ceva) si atribuie contractul ofertantului care a avut a doua oferta ca valoare avand ca baza legala art. 204 alin 1 (1) lit a) din OUG 34/2006.
Ca sa poti face chestia asta, invita castigatorul in scris pentru semnarea contractului de achizitie in care specifici locul, data, ora si faptul ca daca nu se prezinta consideri neprezentarea lui ca pe un refuz de a semna contractul.
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua, imi cer scuze anticipat ca intervin in acest topic, dar avem si noi o problema cu un ofertant neserios si nu prea stim cum sa procedam.
in urma cu aprox. 2 luni am achizitionat prin intermediul catalogului electronic nu nr. de 22 neoane de la un srl din tara.
problema este ca nici pana la aceasta data noi nu am intrat in posesia acestor produse.
dupa cca 1 luna am contactat firma respectiva cu ? referitoare la produsele comandate. iar firma ne-a raspuns ca nu le mai are pe stoc si ca in cateva zile, cand vor veni, le vor trimite .
binenteles ca a mai trecut o luna si nu am primit produsele asa cum au promis .
iar am revenit cu un telefon si am fost informati ca neoanele au fost trimise prin posta si ca trebuie sa le primim, asta a fost acum 2 saptamani.
fac precizarea ca firma de la care am comandat, prin oferta ei se obliga sa le livreze personal in termen de 3 zile de la data acceptarii ofertei.
intrebarile noastre sunt urmatoarele:
cum putem sa "tragem de urechi " aceasta firma in asa fel incat sa afle si eventualii i parteneri de afaceri ai acestei firme?
am auzit ceva despre anularea achizitiei (cum se poate realiza daca am folosit catalogul electronic?) si eliberarea unui certificat de buna purtare, dar nu am idee ce poate sa contina acesta.
ce trebuie sa contina acest certificat?
va multumesc anticipat
Daca refuza sa semneze, declarati castigator pe cel de al doilea ofertant, asta in conformitate cu prevederile legale.
Pentru viitor faceti la fel, insa nu puteti al exclude de la participare si nici sa-l descalificati.

Pentru maxine se poate face plangere penala.
e achizitie directa , dar puteai sa inchei si un contract de furnizare desi prevederile legale stabilesc ca factura si comanda tin loc de contract. Nu te opreste nimeni si atunci in contract prevezi calcularea penalitatilor pentru intarzierea executarii obligatiilor contractuale pana la livrarea efectiva. Poti sa prevezi si garantie de buna executie astfel ca daca nu executa ii retii garantia de buna executie in baza HG 925/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta mea a depasit bugetul - ce se intampla? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am participat la o lictatie unde bugetul estimat in SEAP pentru acea procedura era de 1 mil de lei. AM fost doua firme participante. Firma mea ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)
Modificarea oug34/2006 cu 76/2010 elisa18 elisa18 Buna ziua, Cum interpretati modificarile cu privire la obligativitatea retinerii garantiei de participare , art 43'1 alin a). \"cuantumul garantiei de ... (vezi toată discuția)