avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate transcendo

Activitate transcendo

Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Referitor la ultimul raspuns al dvs, doream sa va intreb, daca societatea se incadreaza ca si domeniu de activitate :7022 - Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management si prin urmare nu exista un CCM pe ramura, nu ar trebui, in mod normal, sa se subscrie CCM 2011-2014? Daca da, nu scrie in CCM, art. 78, alineat 1: " La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

As dori un raspuns concert referitor la aceasta situatie, dat fiind faptul ca astazi este ultima zi de preaviz.

Multumesc!
Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Este foarte probabil, insa in aceasta situatie, care este sansa mea de castig, daca ambele documente sunt semnate, stampilate si au nr de inreg?
Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Va multumesc pentru raspunsuri! Totusi, am sa vin cu o adaugare: initial in notificarea primita ref la concediere si desfiintarea postului, exista alineata care imi aduc la cunostiinta drepturile legale prevazute in art 78 CCM si art 67 daca nu ma insel. Practiv notificarea certifica drepturile mentionate anterior , iar instiintarea mai sus mentionata contesta aceste drepturi. Astept parerile dvs!
Multumesc!
Buna ziua!
Am primit o instiintare in urma concedierii cf art 65., care a dus la desfiintarea postului in care am luat la cunostiinta ca societatea nu doreste sa imi plateasca salariu compensatoriu, in urma solicitarii acestuia de catre mine.
Instiintarea aduce urmatoarele argumente:
- Acordarea de salarii compensatorii nu este mentionata in CIM, si nu s-a purtat nici o negociere la angajare
- Acordarea de salarii compensatorii nu este mentionata in ROI
- Societatea nu dispune de CCM la nivel de unitate sub conducerea conducerii
- Societatea nu dispune de CCM la nivel national deoacere nu a participat la negocieri in acest sens
- Situatia financiara a societatii nu permite acordarea de salarii compensatorii

Drept urmare , as dori sa stiu daca imi pot primi drepturile salariale privind salariul compensatoriu.

Multumesc!
Buna ziua!
Problema pe care o am in prezent este urmatoarea: in urma concedierii cf art. 65 , mai precis desfiintarea postului, i-am explicat angajatorului drepturile mele prevazute prin lege. In legatura cu norma mea de 4 ore, nu a fost deacord cu venirea mea , fie dimineata sau dupa- amiaza. Initial a fost foarte evaziv, incercand sa evite discutia , urmand amenintari de tot felul ulterior. Concluzia este: personal i-am explicat ca pot veni de dimineata, urmand ca dupa- amiaza sa ma prezint la training pentru viitorul loc de munca , explicandu-i totodata ca urmez recuperari medicale tot dupa- amiaza( cauza concedierii fiind subiectiva, in urma perioadei mele de 5 sapt cat am avut mana in ghips). Mentionez ca domeniul de activitate este consultanta in fonduri europene. Doresc sa aflu daca exista vreo norma coercitiva sau mentiune cu temei legal privind posibilitatea mea de a ma prezenta fie de dimineata , sau daca era cazul, fie dupa- amiaza conform normei de patru ore. Totodata as dori sa aflu, daca se poate, cum se calculeaza perioada de concediu de odihna? Spre exemplu am semnat crt in februarie, pe 20 noiembrie am primit notificarea de concediere, iar perioada de preaviz expira la data de 18 decembrie a.c.
Multumesc!