Buna ziua!
Problema pe care o am in prezent este urmatoarea: in urma concedierii cf art. 65 , mai precis desfiintarea postului, i-am explicat angajatorului drepturile mele prevazute prin lege. In legatura cu norma mea de 4 ore, nu a fost deacord cu venirea mea , fie dimineata sau dupa- amiaza. Initial a fost foarte evaziv, incercand sa evite discutia , urmand amenintari de tot felul ulterior. Concluzia este: personal i-am explicat ca pot veni de dimineata, urmand ca dupa- amiaza sa ma prezint la training pentru viitorul loc de munca , explicandu-i totodata ca urmez recuperari medicale tot dupa- amiaza( cauza concedierii fiind subiectiva, in urma perioadei mele de 5 sapt cat am avut mana in ghips). Mentionez ca domeniul de activitate este consultanta in fonduri europene. Doresc sa aflu daca exista vreo norma coercitiva sau mentiune cu temei legal privind posibilitatea mea de a ma prezenta fie de dimineata , sau daca era cazul, fie dupa- amiaza conform normei de patru ore. Totodata as dori sa aflu, daca se poate, cum se calculeaza perioada de concediu de odihna? Spre exemplu am semnat crt in februarie, pe 20 noiembrie am primit notificarea de concediere, iar perioada de preaviz expira la data de 18 decembrie a.c.
Multumesc!
Daca in c.i.m, CCM sau RI nu aveti prevazuta reducerea timpului de lucru in perioada de preaviz, trebuie sa va prezentati la locul de munca timp de 8 ore pe zi (sau cat aveti prevazut in c.i.m).
In caz contrar, angajatorul va putea angaja raspunderea dvs. disciplinara.
Nu exista niciun astfel de drept prevazut in Codul Muncii ... perioada de preaviz se ia n calcul la stabilirea duratei CO .. de asemenea, pe perioada de preaviz puteti beneficia de zile de CO ...