avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz conform Codului Muncii 2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz conform Codului Muncii 2016

Buna seara!

Am o problema cu preavizul meu. Am semnat preaviz pentru 20 de zile, dar eu am efectuate 28 de ore suplimentare. Ultima zi de lucru este 20.01.2017 conform preavizului.

Am nevoie de timp liber pentru formalitatile noului loc de munca si o cunostinta mi-a spus ca pot veni 4 ore pe zi in timpul preavizului. Nu am regasit in legislatie acest lucru sau nu am stiut unde sa caut.

Se poate sa mi se acorde din orele suplimentare fara a exista repercursiuni(angajatorul nu are niciun interes sa ma informeze)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 18 Ianuarie 2017
Buna seara,
Nici in cazul concedierii, nici in cel al demisiei nu exista aceasta prevedere de 4 ore/zi.
Numai daca ea este prevazuta in CCM sau RI al angajatorului puteti beneficia de acest program redus, in caz contrar trebuie sa va prezentati la locul de munca 8 ore/zi.
mig3333 a scris:

......
Se poate sa mi se acorde din orele suplimentare fara a exista repercursiuni(angajatorul nu are niciun interes sa ma informeze)?

In prezent, Codul Muncii prevede ca pe durata preavizului c.i.m. continua sa isi produca toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. .

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

De asemenea, pe durata preavizului salariatul poate beneficia de concediu de odihna, de ore libere platite pentru compensarea muncii suplimentare efectuate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul demisiei, cate ore se sta la serviciu ? Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul demisiei , salariatul cate ore este obligat sa stea la servici? 8 sau 4.Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)
Program munca emy2001 emy2001 Buna ziua,am si eu o nelamurire se poate efectua un program de lucru 24/48 ore si cu un sal minim pe economie a 2 intrebare ar fi dupa cat timp de la semnarea ... (vezi toată discuția)