Buna ziua,am si eu o nelamurire se poate efectua un program de lucru 24/48 ore si cu un sal minim pe economie
a 2 intrebare ar fi dupa cat timp de la semnarea contractului pe perioada nedeterminata poti pleca
si pt ca mai am o luna somaj mai pot primi ceava banuti
ar mai fi cateva intrebari dar nu vreau sa va deranjez
Multumesc frumos
1. Se poate iar daca depasiti numarul de ore normale pe luna trebuie sa va plateasca ore suplimentare.
2. Nu va tine nimeni legat de un loc de munca, puteti pleca oricand doriti dvs. (chiar si dupa o zi de munca).
3. Daca la data angajarii cu CIM pe perioada nedeterminata sunteti in somaj indemnizat atunci Agentia de Somaj trebuie sa va plateasca lunar 30% din indemnizatia de somaj pana se termina perioada de somaj la care ati avut dreptul.
conf art 115 CM durata zilnica a timpului de munca de 12 ore trebuie urmata de 24 de ore de repaus. Nu se poate lucra in ture de 24/48 ore decat daca acest lucru este reglementat printr-o alta lege sau CCM.
1. Da , se paote lucra cu un astfel de program , numai daca este prevazut in ccm aplicabil angajatorului, in c.i.m. incheiat cu acesta sau in regulamentul intern al angajatorului.
2. Puteti pleca si imediat dupa semnarea acestuia ... Codul Muncii nu reglementeaza ca incetarea c.i.m. ar trebui sa se faca dupa un anumit termen de la inceperea activitatii.
3. Nu veti primi somaj ... intrucat ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata , plata indemnizatiei a incetat si nu s-a suspendat ...
Nu va primi somaj pt. ca cim ul a fost incheiat pe perioada nedeterminata.,plata indemnizatiei incetand la data angajarii..dar utilizatorul se referea la venitul de completare in cuantum de 30%din ind. de somaj de care mai poate beneficia inca 1 luna pana la incheierea perioadei de somaj indemnizat.("si pt ca mai am o luna somaj mai pot primi ceava banuti")
in RI nu pot fi cuprinse prevederi contrare legislatie in vigoare. Daca prin CM se prevede ca programul de 12 ore este urmat de 24 ore de repaus in RI si in CIM nu pot fi cuprinse prevederi contrare.
Control itm
suciugeorgeta
Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Informatie
vmire
momentan sunt in somaj urmeaza sa incetez somajul si sa ma angajez.viitorul sef m-a atentiont ca o sa imi faca ctr pe perioada nedeterminata dar ca in caz ca e ... (vezi toată discuția)