avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program munca

Buna ziua,am si eu o nelamurire se poate efectua un program de lucru 24/48 ore si cu un sal minim pe economie
a 2 intrebare ar fi dupa cat timp de la semnarea contractului pe perioada nedeterminata poti pleca
si pt ca mai am o luna somaj mai pot primi ceava banuti
ar mai fi cateva intrebari dar nu vreau sa va deranjez
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 27 Aprilie 2012
Art.115 (1) C.mun. : Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.

Raportandu-ne la acest text de lege ar reiesi ca este posibil un astfel de program care se va stipula in ccm aplicabil angajatorului, in reg.intern al acestuia sau in c.i.m. ...
freeelis a scris:

Art.115 (1) C.mun. : Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.

Raportandu-ne la acest text de lege ar reiesi ca este posibil un astfel de program care se va stipula in ccm aplicabil angajatorului, in reg.intern al acestuia sau in c.i.m. ...

intr-adevar mai mare decat 8 ore, dar mai mic sau egal cu 12 ore.
Iar ceea ce priveste RI, acesta nu se negociaza, deci in RI nu pot fi stabilite in mod arbitrar anumite conditii de desfasurare a activitatii de catre salariat, pe care legea le prevede a fi stabilite prin negociere de catre parti.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
Florin Cioca, Consilier juridic
multumesc mult pt raspunsuri
1.orele suplimentare nu se platesc,sa vedem daca cele de noapte le vor platii,daca nu le spun "la revedere"
2.nu imi da voie sa plec pt ca spun ei nu au pe nimeni in loc,deocamdata si doar cu preaviz 20 de zile
3.la somaj am rezolvat asa e mi se vor plati cei 30%
Aveti grija ca nu orice temei de drept al incetarii c.i.m. va da posibilitatea de a beneficia de somaj ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)
Informatie vmire vmire momentan sunt in somaj urmeaza sa incetez somajul si sa ma angajez.viitorul sef m-a atentiont ca o sa imi faca ctr pe perioada nedeterminata dar ca in caz ca e ... (vezi toată discuția)