avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... informatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

informatie

momentan sunt in somaj urmeaza sa incetez somajul si sa ma angajez.viitorul sef m-a atentiont ca o sa imi faca ctr pe perioada nedeterminata dar ca in caz ca e nemultumit de mine in 90 zile are drept sa se razgandeasca.este adevarat?daca se razgandeste reiau somajul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 3 Aprilie 2013
Da este adevarat perioada de proba poate sa fie pana la 90 zile.
1.- Daca va angajati cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata atunci inceteaza plata indemnizatiei de somaj.
- Daca CIM este prevazut cu program normal de lucru (8 ore pe zi) veti beneficia, din momentul angajãrii pânã la sfârşitul perioadei pentru care trebuia sa primiti indemnizaţia de şomaj, de o sumã lunarã, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj.
- In CIM este prevazuta o perioada de proba.
- Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, CIM poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
- Pentru a putea beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti alte 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni atunci se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
Solutia cea mai avantajoasa pentru dvs este incheierea unui c.i.m. pe durata determinata de cel mult 12 luni ... In acest caz, evitati riscul de a nu va intoarce in somaj daca vi se inceteaza c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj - perioada de proba il suspenda? Aureliaaa Aureliaaa Daca esti in somaj si iti gasesti un loc de munca,iar angajatorul doreste o perioada de proba cu contract pe o luna.Somajul se suspenda? (vezi toată discuția)
Incadrare in somaj ContSters151108 ContSters151108 Am tot citit in forum din diferite cazuri dar nu m-am lamurit.Sunt in somaj de pe 27.01.2014 si intre timp am gasit ceva pentru o colaborare la o firma.Ce fel ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj mariusnasta mariusnasta Buna seara! Va rog sa ma autati in urmatoarea problema: -am fost in somaj din luna iunie 2014,pana in prezent. -incepand cu data de 25.11.2014 am gasit un ... (vezi toată discuția)