avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj - perioada de proba il suspenda?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj - perioada de proba il suspenda?

Daca esti in somaj si iti gasesti un loc de munca,iar angajatorul doreste o perioada de proba cu contract pe o luna.Somajul se suspenda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 4 Iulie 2013
Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in CIM ( art. 31 alin.4 Codul Muncii ).
Cum nu se poate cumula salariul cu indemnizatia de somaj ( si cred ca aceasta va intereseaza ), veti primi doar salariul.
@ Aureliaaa

In speta, plata indemnizatiei de somaj se va suspenda, conform art.45 alin.1 lit.c din Legea nr.76/2002.
1. Daca in timp ce beneficiati de indemnizatie de somaj incheiati un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata va inceta plata indemnizatiei de somaj.

2. Daca veti incheia un CIM pe perioada determinata de cel mult 12 luni atunci se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

3. Ambele feluri de CIM au prevazuta o perioada de proba.
Plata indemnziatiei de somaj inceteaza si in cazul in care se incheie un contract individual de munca pe durata determinata mai mare de 12 luni , nu numai in situatia in care durata c.i.m. este nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)
Incadrare in somaj ContSters151108 ContSters151108 Am tot citit in forum din diferite cazuri dar nu m-am lamurit.Sunt in somaj de pe 27.01.2014 si intre timp am gasit ceva pentru o colaborare la o firma.Ce fel ... (vezi toată discuția)