avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare din somaj

Buna seara!
Va rog sa ma autati in urmatoarea problema:
-am fost in somaj din luna iunie 2014,pana in prezent.
-incepand cu data de 25.11.2014 am gasit un loc de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba 90 zile
-am facut toate actele,inclusiv la somaj,si de marti o sa incep serviciul
Intrebarea este daca in aceste 90 zile(perioada de proba) angajatorului nu-i convine de mine ce se intampla?
Pot sa reiau somajul?
Care este articolul care poate sta la baza concedierii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mariusnasta , utilizator 19:19, 26 Noiembrie 2014
Nu mai puteti relua somajul , intrucat ati semnat un c.i.m. pe durata nedeterminata.

In acest sens, art.44 din Legea 76/2002 prevede :
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
...

Pentru a beneficia din nou de somaj, va trebui sa indepliniti iarasi conditiile prevazute de lege, printre care cele a stagiului minim de cotizare si a concedierii pentru motive neimputabile salariatului.
De acord!
Daca angajatorul spune dupa 90 zile ca ,,nu corespund profesional,, de exemplu,ce se intampla?
1. Indiferent de motivul concedierii veti putea beneficia din nou de indemnizatia de somaj numai dupa ce veti avea iar 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Daca ati fi incheiat un contract individual de munca (CIM) pe o perioada determinata de cel mult 12 luni atunci s-ar fi suspendat plata indemnizatiei de somaj care s-ar fi reluat, de unde a ramas, la data incetarii CIM.
Veti ramane fara loc de munca , asta se va intampla.
freeelis a scris:

Veti ramane fara loc de munca , asta se va intampla.

Revin cu problema afisata mai sus.
Va rog sa-mi spuneti daca eu nu am semnat inca contractul individual de munca,iar angajatorul a facut inregistrarea in revisal,este valabil CIM?Mai pot relua somajul,daca nu este valabil?

Alte discuții în legătură

Informatie vmire vmire momentan sunt in somaj urmeaza sa incetez somajul si sa ma angajez.viitorul sef m-a atentiont ca o sa imi faca ctr pe perioada nedeterminata dar ca in caz ca e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti ce risc daca in cazul in care sunt in somaj si am semnat un contract cu o firma de 2 zile, nu am anuntat la somaj si nu vreau ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)