avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare din somaj

Buna seara!
Va rog sa ma autati in urmatoarea problema:
-am fost in somaj din luna iunie 2014,pana in prezent.
-incepand cu data de 25.11.2014 am gasit un loc de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba 90 zile
-am facut toate actele,inclusiv la somaj,si de marti o sa incep serviciul
Intrebarea este daca in aceste 90 zile(perioada de proba) angajatorului nu-i convine de mine ce se intampla?
Pot sa reiau somajul?
Care este articolul care poate sta la baza concedierii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mariusnasta , utilizator 19:19, 26 Noiembrie 2014
Nesemnarea c.i.m. de catre dvs inseamna ca acesta nu-si produce efectele si , prin urmare, nu este valabil.

Un c.i.m. inregistrat in REVISAL are aceeasi valoarea juridica ca si un c.i.m. neinregistrat in REVISAL.

Intrebarea este daca acel CIM poate fi inregistrat in revisal fara sa existe un CIM semnat in prealabil,pe hartie?

Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, poate fi inregistrat, chiar daca se incalca legea. Este vina exclusiva a angajatorului daca a procedat astfel.
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie vmire vmire momentan sunt in somaj urmeaza sa incetez somajul si sa ma angajez.viitorul sef m-a atentiont ca o sa imi faca ctr pe perioada nedeterminata dar ca in caz ca e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti ce risc daca in cazul in care sunt in somaj si am semnat un contract cu o firma de 2 zile, nu am anuntat la somaj si nu vreau ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)