avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate NeamuM

Activitate NeamuM

Va multumesc pentru atentia dumneavoastra! Recunosc ca sunt bulversat oarecum de ce am aflat. Lunea trecuta a fost termenul in care nu s-a procedat la tragere la sorti. Au trecut 5 zile de atunci. Mai pot face ceva?

E motiv de casare, am inteles. Dar asta se face dupa ce instanta a dat o hotarare, nu?
Acum ce pot face? E un viciu de procedura?
Judecatorul care a gresit nu poate fi determinat in vreun fel acum sa procedeze la tragerea la sorti? Eu am vrut sa spun ca nu sunt de acord cu expertul si ca vreau tragere la sorti dar judecatorul nu m-a lasat sa vorbesc. Si nu am insistat ca am mai fost dat afara o data.

Sunt cam multe intrebari, e drept. Dar cea mai importanta in acest moment pot cere instantei sa traga la sorti, mai pot obtine tragere la sorti?.
Dvs. cum ati proceda?
Revin pentru ca am gasit pe internet art 202 cpp in doua forme si nu inteleg de ce este asa. Pot sa banuiesc insa.
Art. 202

(1)Dacă părţile nu se învoiesc asupra numirii experţilor, ei se vor numi de către instanţă, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, de pe lista întocmită şi comunicată de către biroul local de expertiză, cuprinzând persoanele înscrise în evidenţa celor autorizate, potrivit legii, să efectueze expertize judiciare.

(2)Încheierea de numire va stabili şi plata experţilor.

sau:

Art. 202. - Expertii se vor numi de catre instanta, daca partile nu se invoiesc asupra numirii lor.

Deci cea de-a doua varianta ar fi cea actuala? Eu aveam o carte cpp dar probabil e mai veche pentru ca are art 202 in prima varianta, si de aici confuzia mea.
Ehe, nu degeaba a fost asa in forma veche. Dar se pare ca cei interesati si aflati la conducere au gasit ca se poate interveni mult mai greu in legatura cu tragerea la sorti si au modificat incat sa faca treaba asta un om care de cele mai multe ori e maleabil in Romania.
Va multumesc! Acum am inteles. Pacat ca prea se pleaca de la premisa ca instanta este 100% ok si i se dau prea multe parghii de a dirija mersul unui proces. Dupa parerea mea, era mai bine ca acolo unde se poate sa nu depinda de un om, care este ... om, ci de un sistem care nu poate fi subiectiv si nu poate avea vreun interes. In acest caz, sistemul ar fi tragerea la sorti. Macar dintr-o lista de experti disponibili. E doar o parere, nu tine de discutii juridice.
O zi buna in continuare!
Va multumesc pentru lamuriri. Stiam ca expertului nu am ce sa-i reprosez deocamdata. Am numit subiectul topicului gresit. Mai corect ar fi fost sa intreb direct ce pot face daca instanta nu procedeaza la elegerea expertului prin tragere la sorti.?
Stiu ca dvs procedati ca la manual in indicatiile pe care le dati. Ca imi veti spune ca am impresia si atat. Totusi, openentul meu in proces reuseste sa determine expertul sa nu tina cont de toate obiectivele. Eu stiu din surse neoficiale ca procesul este cumparat de dumnealui. Nu pot demonstra (inca). Si primul expert care pana la urma s-a retras a fost ales in felul urmator: judecatoarea, cere unuia din sala (fix prietenul petentului cu care a venit impreuna la proces) sa spuna un numar. Acesta spune si astfel numarul indica expertul din lista. Expertul nu-si face datoria, eu am avut intentia de a-l duce in penal si hopa se retrage.
Acum, instanta nu trage la sorti. Indica ea direct expertul. Un expert cu care petentul are deja legaturile facute.
Dar daca s-ar trage la sorti, poate ca in lista aia de 20 de experti sunt cativa incoruptibili, pica unul din acesta si poate nu o sa mai fie nevoie de penal si alte batai de cap pentru toti. Eu nu cer un anumit expert. Vreau atat: tragere la sorti corecta.
Sper ca v-am lamurit. Chiar daca judecata dvs va indica sa nu imi fac pareri inainte de a fi totul cert, va rog numai sa luati in considerare atat: plecati de la premisa ca expertul desemnat de instanta e corupt si pe felie cu petentul. Eu vreau tragere la sorti. Intrebari:
- Cum pot obtine tragere la sorti?
- Ce pot face in privinta judecatoarei pentru ca nu a procedat la tragerea la sorti?
Va multumesc!
Exista o lista de 20 de experti din care de obicei se trage la sorti. Cred ca este prea multa ... raspundere sa zic din partea judecatoarei sa-si asume rolul de a desemna fara tragere la sorti, desi eu am dreptul (cred, va rog sa ma contraziceti daca nu am dreptate) la desemnarea expertului prin tragere la sorti.
Daca nu era vorba cazul unei singure variante, ce as putea face?
Va multumesc pentru atentia dumneavoastra!
Pai nu ar fi motive de recuzare a expertului din cate inteleg eu. Nu am ales prea inspirat numele subiectului. Ma intereseaza de fapt, asa cum am scris, o masura legala ca sa obtin o tragere la sorti a expertului si nu sa aleaga instanta pe cine vrea, cum ar fi un expert dintr-un fost dosar al petentului.
Inca nu au trecut 5 zile de la data la care instanta a desemnat expertul. M-am opus, oarecum, asa cum am zis nu am fost lasat sa vorbesc. Ce mai pot face acum? Pentru mine tragerea la sorti e importanta. Si cred ca asa e corect.
Buna ziua!
O sa intru direct in subiect si am sa incerc sa fiu cat mai scurt si clar. Imi este atacat titlul de proprietate pe un teren intravilan. Dosarul este la rejudecare. Expertul ce era desemnat nu a indeplinit toate obiectivele (singurul al meu) si am facut cerere de schimbare. De asemenea, expertul a cerut sa fie schimbat.

Instanta insa a desemnat fara tragere la sorti un nou expert cu care nu sunt de acord sa fie expert in dosar. Tot el a mai facut o expertiza petentului intr-un alt dosar in care a castigat.
Desi am incercat sa spun ca nu sunt de acord cu noul expert, judecatoarea nu m-a lasat sa vobesc.

Inca nu au trecut 5 zile de la ultima infatisare. Exista vreo forma legala ca determin instanta sa procedeze la alegerea expertului prin tragere la sorti? Sau vreo parghie legala prin care acest expert desemnat de instanta fara tragere la sorti sa fie inlaturat?

Va multumesc!