avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate AnnaMaria23

Activitate AnnaMaria23

Răspuns la discuția Atacare testament
Batrana avea 85 de ani in momentul cand a facut testamentul, nu suferea de nici o boala si avea discernamant. Inca mai are. Nu avea act de la INML pentru ca la momentul respectiv nu se cerea. Testamentul a fost facut la notarul ales de batrana, un notar la care a mai fost batrana si cand a facut actele cu sotul ei raposat, adica un notar in care avea ea incredere. Ar folosi un act medical facut acum si o reinnoire a testamentului? Din cate am citit, sora si nepotul nu sunt mostenitori rezervatari, deci legal n-ar putea sa atace testamentul,nu?
Poate fi atacat testamentul facut la notar, acum 5 ani, mentionez ca nu a fost cerut act medical. Imobilul a fost lasat unei familii fara a exista grad de rudenie cu acestia. Batrana nu are copii, sotul acesteia este decedat, singurele rude ale dansei sunt o sora si un nepot. Po ataca acestia testamentul? Familia are grija de batrana, o duc la medic, ii duc mancare, o ajuta iarna sa plateasca gazul, ii cumpara medicamente si asta de 5 ani incoace. Batrana vrea sa le faca contract de vanzare-cumparare, dar familia nu are resurse financiare pentru acesta.