avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare testament

Poate fi atacat testamentul facut la notar, acum 5 ani, mentionez ca nu a fost cerut act medical. Imobilul a fost lasat unei familii fara a exista grad de rudenie cu acestia. Batrana nu are copii, sotul acesteia este decedat, singurele rude ale dansei sunt o sora si un nepot. Po ataca acestia testamentul? Familia are grija de batrana, o duc la medic, ii duc mancare, o ajuta iarna sa plateasca gazul, ii cumpara medicamente si asta de 5 ani incoace. Batrana vrea sa le faca contract de vanzare-cumparare, dar familia nu are resurse financiare pentru acesta.
Cel mai recent răspuns: AnnaMaria23 , utilizator 01:14, 1 Decembrie 2012
In principiu orice testament este atacabil in instanta de catre mostenitori legali/rezervatari.
Nu este obligatoriu sa il si atace.

Mai multe detalii va pot oferi daca precizati:
- varsta persoanei care a facut testamentul, la momentul incheierii lui'
- starea ei de sanatate, daca era sub tratament medical, daca avea anumite afectiuni si ce afectiuni'
- daca avea la acel moment certificat eliberat de INML'
- daca avea discernamant, etc
Sora si nepotul (de la frate sau sora) nu au calitatea de mostenitori rezervatari.


De atacat nu îl poate ataca nimeni în acest moment. Abia după deces, dacă va fi cazul, şi exclusiv pentru motive de nulitate absolută, nulitatea relativă fiind prescrisă. Despre reducţiune, aşa cum s-a spus, nici nu poate fi vorba.

Mă îndoiesc de reuşită, în eventualitatea în care rudele vor încerca. Mai ales că vorbim despre un testament autentic.
Batrana avea 85 de ani in momentul cand a facut testamentul, nu suferea de nici o boala si avea discernamant. Inca mai are. Nu avea act de la INML pentru ca la momentul respectiv nu se cerea. Testamentul a fost facut la notarul ales de batrana, un notar la care a mai fost batrana si cand a facut actele cu sotul ei raposat, adica un notar in care avea ea incredere. Ar folosi un act medical facut acum si o reinnoire a testamentului? Din cate am citit, sora si nepotul nu sunt mostenitori rezervatari, deci legal n-ar putea sa atace testamentul,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulianamaria iulianamaria Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)
Anulare testament seby_mihai seby_mihai Anulare testament Buna seara! Datorita faptului ca avem grija de o mătușă, recent aceasta a luat decizia să îmi lase prin testament locuinta sa. ... (vezi toată discuția)