avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Activitate letitia23

Activitate letitia23

Răspuns la discuția Amenda RATB
Buna ziua,

Si eu ma aflu intr-o situatie similara. Abonamentul meu de student era expirat, am incercat sa il reinnoiesc la casa de bilete din statia din apropierea locuintei mele, problema a fost ca nu functiona calculatorul de la aceasta casa de bilete, era deja 17:45 iar eu la ora 18:00 aveam examen, m-am urcat in autobuz, nu am mai avut timp sa cobor la o alta statie pentru a-mi incarca abonamentul si m-au prins controlorii. Le-am explicat situatia, le-am dat cardul, le-am aratat si legitimatia de student, le-am explicat faptul ca este foarte important sa ajung la examen, insa mi-au dat amenda 150 lei, desi conform legii amenda este de 100 lei daca nu o platesc pe loc, chiar nu inteleg de ce mi-au dat amenda de 150 lei. Am facut contestatie in termen de 15 zilei si acum am primit acasa o citatie prin care sunt chemata in instanta si trebuie sa achit 16 lei taxa judiciara si 1,5 lei timbrul judiciar. Este normal? Cum procedez in aceasta situatie? Si in cazul in care pierd ce se intampla? Pe citatie este mentionat faptul ca se va trece la executare silita, dar eu chiar nu am nici un bun pe numele meu, sunt studenta si toate bunurile sunt pe numele parintilor. Chiar nu inteleg cum de la o calatorie fara bilet, desi abonamentul imi expirase cu cateva zile in urma si desi nu a fost vina mea ca nu le-au functionat lor calculatoarele pentru a-l putea incarca, am ajuns la o astfel de situatie. Cum procedez mai departe?