Felicitări pentru performanță. Nu știu exact care sunt criteriile de acordare a burselor universitare, dar îți spun că în preuniversitar nu poți beneficia de bursă de performanță și de merit în același timp, dar poți avea pe cea socială împreună cu una dintre cele de mai sus. În loc să întrebi în stânga și în dreapta, pierzând astfel timpul, e mai bine să depui dosare pentru toate bursele, iar comisia va stabili unde te încadrezi. Succes!
Bună ziua!
Sper să puteți să mă lămuriți în această problemă. Este vorba despre un copil școlatizat în clasa a XII-a, aflat sub tutelă și care a împlinit 18 ani în luna iunie.
1. Elevul major iese automat de sub tutelă la împlinirea vârstei de 18 ani, sau tutorele trebuie să se descarce de gestiune la instanța tutelară?
2. Elevul major este considerat persoană fizică sau familie? Elevul solicită acordarea unei burse. În metodologia de acordare a bursei se precizează că pot beneficia elevii aflați în intreținerea familiilor. Tot aici, termenul de familie este definit ca fiind -mama, tata și copiii lor, mama, tata, copiii lor + copiii majori necăsătoriți, părintele singur și copiii lui, bărbatul și femeia necăsătoriți care locuiesc și se gospodăresc împreună cu copiii lor. Elevul ne amenință că ne dă în judecată deoarece i-am declarat dosarul neeligibil, considerând că el singur nu constituie familie și că nu se încadrează în cazurile mai sus menționate. Poate câștiga procesul??
3. La ieșirea de sub tutelă, care este domiciliul pe care putem să-l luăm în considrare în condițiile în care majorul stă în continuare în aceeași locuință cu tutorele și are pe buletin aceeași adresă?