In luna martie 2012 am primit o amenda pentru circulatia fara rovineta de la CNADNR pentru un autoturism pe care l-am detinut pana in anul 2010, avand ca act doveditor un contract de vanzare- cumparare si scoaterea din evidenta de la Circa Financiara. Datorita faptului ca eu nu mai eram proprietarul autoturismului am depus contestatie la judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia, si a trebuit sa ma prezint personal in alta localitate decat cea in care domiciliez, iar de acolo au amanat dosarul si transferat in alta localitate, urmand sa fiu iar citata la o data nespecificata inca.
Problema pentru care va cer sfatul este faptul ca eu in continuare primesc amenzi din mai multe regiuni ale tarii. Am incercat sa gasesc o solutie la CNADNR insa de aici mi s-a spus ca ei nu pot face nimic, fiindca ei aplica amenda ultimului proprietar inregistrat in baza lor de date, iar actualul proprietar nu si-a imatriculat masina. Si cei de la Sectia de Politie Rutiera mi-au spus ca ei nu ma pot ajuta cu nimic in acest caz, solutia fiind darea in judecata a cumparatorul autoturismului.
In acest caz ce solutii am, chiar trebuie sa depun contestatii peste contestatii si sa ma plimb prin toata tara pentru niste amenzi care nu-mi apartin de drept? Specific ca detin doar datele de identificare al cumparatorul din contractul de vanzare-cumparare, acesta locuind intr-un judet indepartat fata de domiciliul meu.